Kultúra

Hőgutában halt meg a brazil fiatal, aki összeesett Taylor Swift riói koncertjén

Eyepix / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Eyepix / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A brazil médiában idézett boncolási eredmények szerint hőkimerülésben halt meg az a 23 éves rajongó, aki novemberben összeesett egy Taylor Swift-koncerten Rio de Janeiróban. Ana Clara Benevides Machado november 17-én vett részt Swift Eras Tour turnéjának első koncertjén a brazil városban.

A hőhullámban 39 Celsius-fokig forrósodott fel a hőmérséklet, de a városi hatóságok szerint a hőérzet elérte az 59,3 Celsius-fokot. Taylor Swift akkor azt mondta, hogy „lesújtotta” a rajongó halála. A videofelvételeken látszott, hogy maga az énekesnő is küzd a magas hőmérséklettel. A rajongó halála után Swift lemondta a másnapra tervezett koncertet, de a turné hátralévő többi fellépését megtartotta.

Ana Clara Benevides Machado pszichológushallgató Rondonópolis városából utazott Rióba, hogy részt vegyen a koncerten. Barátja elmondta  sajtónak, hogy a 23 éves lány Swift második dala alatt ájult el. A mentősök a helyszínen ellátták, majd kórházba szállították, ahol meghalt. A boncolási jegyzőkönyv szerint szív- és érrendszeri sokkot és tüdővérzést szenvedett, ami hirtelen halálhoz vezetett. Édesapja a helyi médiának elmondta, hogy soha nem volt kétsége afelől, hogy Ana Clara az aznapi rendkívüli hőség következtében halt meg. A koncertre mintegy 60 000 ember látogatott el a város Nilton Santos stadionjába, írja a BBC.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik