Kultúra

A The Last of Ust torrentezték le a legtöbbször idén

HBO
HBO

A The Last of Us megnyert egy versenyt, amit az azt gyártó HBO nemigen akart megnyerni: ezt a sorozatot töltötték le illegálisan a legtöbbször 2023-ban a BitTorrentről. A csatorna pedig szokott szereplője ennek a listának: az HBO tavaly a Sárkányok házával nyert, korábban pedig hosszú éveken át a Trónok harca évadaival vezetett, emeli ki a legtöbbet torrentezett tarftalmak listáját minden évben elkészítő Torrentfreak.

Idén a másodiktól az ötödik helyig a Disney+ sorozatai foglalják el a listát: A Mandalóri a második, a Loki a harmadik, az Ahsoka a negyedik és a Titkos invázió az ötödik. Hatodik az Apple TV+ A Siló című sorozata, amit szintén egy apple-ös sorozat, a Monarch: A szörnyek hagyatéka követ, a Paramount Tulsa Kingje a nyolcadik, a V generáció című Amazon Prime-sorozat a kilencedik, a top 10-et pedig az Apple TV+ Ted Lassója zárja.

Az oldal emlékeztet: a legtöbbet letorrentzett sorozat címet évekig a Trónok harca birtokolta, ám a sorozat végével átadta a helyét a Disney+-nak, 2020-ban a Wandavízió, ’21-ben A Mandalóri nyert, ám tavaly, a Trónok harca fenomenális előzménysorozatával, a Sárkányok házával az HBO erre a listára is visszatért. A Torrentfreak kiemeli: a streamingpiac fragmentálódásával a kalózkodás újra erősödik, az emberek nem akarnak újabb és újabb szolgáltatónak előfizetési díjat fizetni. Ám az látványos, hogy a Netflix mennyire nincs jelen a top10 illegális letöltésben: az oldal szerint ez arra utal, hogy a felhasználók a Netflix-előfizetésükhöz jobban ragaszkodnak, mint a többihez, ám érdemes lehet megfontolni azt az eshetőséget is, hogy a Netflixen egyszerűen nem volt idén olyan sorozat, ami annyira kihagyhatatlan lett volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik