Kultúra

Molnár Áron szerint Krúbi megélhetési ellenzéki, aki ebből akar meggazdagodni

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
A noÁr Mozgalom alapítója keményen odaszólt az őt „kellemetlen palinak" nevező rappernek.

Újabb fejezetéhez érkezett az Krúbi és Molnár Áron közötti nézeteltérés: a noÁr Mozgalom alapítója a Telexnek adott interjújában bírálta a rappert.

A kettejük közt feszülő ellentét azzal kezdődött, amikor Krúbi új lemezének egyik dalában cringe-nek, a Telex műsorában „kellemetlen palinak” nevezte Molnárt, hozzátéve, hogy több zenésztársa azért nem megy el a tüntetésekre fellépni, mert ő is ott van. Molnár Facebookon válaszolt Krúbinak, akitől azt kérdezte, hogyan ne legyen cringe. A most adott interjúból kiderül: a rappertől azóta sem kapott választ.

Molnár az ezt firtató kérdésre azt válaszolta, hogy Krúbi magánvéleményét elfogadja, ám ellenzéki érzetű művészként Krúbinak nagy felelőssége van abban, hogy a rá irányuló médiafigyelmet arra használja, hogy értékek mentén kommunikáljon a közügyekkel kapcsolatban.

Hogy van az, hogy felhasználod az ellenzékiséget arra, hogy meggazdagodj? Ha te egy Orbán Viktor-figurát emelsz, szól a zene, és megcsókolod, az egy brand, amit én elfogadok, és értem. De akkor szerintem ér elmenni egy tüntetésre és beleállni ebbe a rendszerbe. Vagy elmenni Iványi Gáborék fűtött utcájához, és azt mondani, hogy figyelj, itt leszek egy órát, és slammelek, rappelek, mert ha nem teszed, akkor megélhetési ellenzékivé válsz

– fejtette ki Molnár hozzátéve, hogy tavaly áprilisban a noÁr és a Tanítanék Mozgalom által közösen szervezett tüntetésre Krúbi még küldött támogatói videót.

Nem az esik rosszul, hogy azt mondja, hogy én egy kellemetlen pali vagyok, hanem az utána való nihil. Hogy igazából nem vesz részt abban, hogy ő megmozgathatna x mennyiségű embert, beletehetne melót, támogatást ebbe a közegbe És az a fajta felelőtlen odaböffentés sem ér, hogy én akkor egyébként nem megyek ki a tüntetésre

– mondta, utalva arra, amit a telexes videó egyik legszomorúbb momentumának nevezett: amikor Krúbi azt válaszolja egy kérdésre, hogy noÁrtól függetlenül sem lépne fel ilyen tüntetéseken.

A majdnem másfél órás interjúban Molnár beszélt még többek közt a noÁrral kapcsolatban érzett tanácstalanságról, arról, miért vállalta el a Hadikot, és az Eszenyi-ügyről is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik