Kultúra

Avantgárd diszkó oktatófilm lett az Anima Sound System új klipje

Az animációs klip a 24.hu-n látható először.

Alig pár nappal a különleges Bob Dylan-feldolgozásalbum megjelenése után itt a legfrissebb Anima Sound System-premier, a nagy avantgárd alkotó, Archipenko előtt tisztelgő dal, amihez egy edukatív animációs klip készült.

A dal születéséről Prieger Zsolt így mesélt:

a Tel Aviv-i Museum of Art-ban jött az ötlet, ami Archipenko emléke előtt adózna, de nem szájbarágós formában, hanem úgy, hogy tűnődés közben táncolni is lehessen rá. Mentem a szobrok előtt az Archipenko-teremben és már akkor tudtam, hogy a szöveg ne normális legyen, hanem montázs-szerű, a klippel együtt meg valami avantgárd diszkó oktatófilm kerekedjen ki belőle. Aztán végül annyi lett a dalszöveg, hogy egymás után mondom-kiabálom a nagy orosz-ukrán szobrász műveinek címeit.

A frontember aztán hozzátette:

azt is tudtam, hogy a Slow Village-nek már klipet gyártó Regős ÁbelNagy Judit Borbála kettősnek kell készítenie a klipet, aminek szintén montázs-jellegűnek, és szabad asszociációsnak kell lennie.

Anima Sound System

Mostanra aztán megszületett a végeredmény, ami kitűnően passzol az Anima Sound System március elején megjelenő DERKOVITS című albumára, ami a Hősök témakörét járja körbe, legyen szó akár a kedvenc focistákról – például a legendás holland Johnny Rep vagy a katalán Carles Puyol, akikről szintén lesznek dalok –, producerekről (így Andy Weatherallról, akiről már csináltak klipet), vagy éppen képzőművészekről.

Az albumon a tervek szerint a nyári fesztiválokon már elhangzott  A szív dobog mellett David Bowie Heroes-a is szerepel majd, némi madchesteri-táncos beütéssel – mondta el Prieger.

A DRRKOVITS bemutatóját március 23-án tartják majd a Magyar Zene Házában, amit alig három héttel előz majd meg a zenekar december 18-19-ről március 5-re eltolt, a már megvásárolt jegyeket természetesen elfogadó harmincadik születésnapi évzáró koncertje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik