Kultúra

Gary Oldman hálás a Batmannek és a Harry Potternek, amiért megmentették őt

Warner Bros. / Heyday Films / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP
Daniel Radcliffe és Gary Oldman a Harry Potter és a Főnix Rendje című filmben
Warner Bros. / Heyday Films / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP
Daniel Radcliffe és Gary Oldman a Harry Potter és a Főnix Rendje című filmben
Élete nehéz szakaszában sokat segítettek a kultikus filmszerepek.

Gary Oldman a The Drew Barrymore Show vendége volt, ahol őszinte háláját fejezte ki a Batman- és a Harry Potter-filmek iránt, mert szerinte ezek nélkül máshogy is alakulhatott volna a sorsa. Akkoriban épp fogyatkozóban voltak a számára elérhető filmszerepek, és a magánéletében is szorult helyzetbe került:

42 évesen azon kaptam magam, hogy elvált férfi vagyok, és én gyakorlom a két fiam felügyeleti jogait. Ez már önmagában is nehéz volt, mert épp ekkoriban volt egy elmozdulás a filmiparban, és egyre több produkciót forgattak Magyarországon, Budapesten, Prágában, Ausztráliában, tudod, ilyen helyeken. Így egy csomó lehetőséget visszautasítottam. Hálával tartozom a Harry Potternek. Én mondom, ez a kettő – a Batman és a Harry Potter – tényleg megmentettek engem, mert segítettek, hogy a lehető legkevesebb munkával a lehető legtöbb pénzt keressem, így lehessek otthon a gyerekekkel is

– mondta Oldman, aki felidézte azt is, hogy a 2005-ös Batman: Kezdődik! forgatása azét nem volt könnyű menet, hiszen rengeteget kellett ingáznia.

Amikor az első Batmant csináltuk, London alakította Gothamet. 27-szer repültem oda-vissza Los Angelesből. Egy napig tartott a repülőút oda, forgattam egy napot – Chris Nolan becsületére legyen mondva: tartotta magát az ütemtervhez –, aztán hazarepültem három napra, hogy aztán visszarepüljek Londonba egy két napos forgatásra, a hétvégét viszont megint otthon töltöttem, majd újra egy nap Londonban… máskülönben úgy éreztem volna, hogy a gyerekeimet egy dadus neveli fel.

Oldman, immár a húszas éveik közepén járó fiai Donya Fiorentinótól születtek, akivel 1997 és 2001 között élt házasságban a színész. A válás idejént Fiorentino megvádolta Oldmant családon belüli erőszakkal, ám a bíró Oldmannek ítélte a gyerekek felügyeleti jogát, elvetve az ellene felhozott vádakat.

A teljes beszélgetést az alábbi videóban lehet meghallgatni és megnézni:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik