Kultúra

A harmincas és negyvenes évek életmódjának megszállottja egy fiatal skót fiú

Charles01 / Wikimedia Commons
Charles01 / Wikimedia Commons
Most ehhez méltó autót vásárolt magának.

A tizenkilenc éves Callum Grubb nem átlagos fiatal, hiszen nagyszülei már kisgyerekkorában akkora hatással voltak rá, hogy az érdeklődése egyre inkább a harmincas és negyvenes évek életmódja, öltözködése, illetve szokásai felé fordult.

Ennek fényében talán már nem is annyira meglepő, hogy tizenegy-tizenkét éves korában eldöntötte: egy kedvenc korszakában született autóval szeretne gurulni az utakon.

Az álmot mostanra sem nőtte ki, így a jogosítványa megszerzése után röviddel a harmincas évek legnépszerűbb brit autója, egy Austin 10 volánja mögé ült – derül ki a BBC Scotland anyagából.

A skóciai Kirkcaldyban élő fiú választása végül a Volkswagen Bogár szigetországbeli megfelelőjeként létező, számos verzióban gyártott típus egy korai, a futószalagról 1938-ban legördült Cambridge verziójára esett, hiszen az nemcsak két üléssort, de a korábbi verzióknál sokkal jobb vezethetőséget is adott.

Az autónak ma már viccesnek ható, gyári részletei is vannak:

az indexlámpákat kihajtható karok helyettesítik, az első szélvédő egy kurblival részben felhajtható, a hátsó fölé applikált függönyt pedig egyetlen mozdulattal le lehet ereszteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik