Kultúra

Kizsigerelik az énekeseket, ezért jegeli kapcsolatát az Operával Rost Andrea

Kovács Anikó / MTI
Kovács Anikó / MTI

Méltatlanul kezelik, kizsigerelik az énekeseket a budapesti Operában, akik mégsem mernek kiállni magukért, mert sokan lekötelezettjei a jelenlegi vezetésnek. Többek között erről is beszélt Rost Andrea Veiszer Alinda műsorában, amit előfizetéssel itt lehet megnézni. Az interjút a Telex szemlézte, ebből kiderül, hogy Rost az Opera Wagner-előadásaira hivatkozik, amelyekről úgy tudja, három-négy egymást követő este is változatlan szereposztással játszották őket, ami rendkívüli mértékben megterheli az énekeseket.

A Kossuth-, Prima Primissima és Liszt Ferenc-díjas operaénekes azt mondta, ezért is döntött úgy, hogy egyelőre „jegeli kapcsolatát” az Operával, de ha mindkét fél számára elfogadható feltételekben állapodnának meg, akár már a következő évadban újra fellépne ott. 

Rost az interjúban beszélt pályakezdéséről és arról is, hogy örülne, ha a művészeti intézményekben több nő kerülne vezető pozícióba – az Opera igazgatói posztjára is ezért pályázott. Művészet és politika viszonyáról azt mondta, nem akar kifejezetten politizálni, inkább a művészi kiteljesedés egyéni lehetőségeit keresi. Tagságát ugyanakkor felfüggesztette a Magyar Művészeti Akadémiában a volt elnök, Fekete György korábbi nyilatkozatai miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik