Kultúra

Meghalt Ryan O’Neal, a Love Story főszereplője

Papírhold (forrás: The Directors Company / Saticoy / Collection Christophel / AFP)
Papírhold (forrás: The Directors Company / Saticoy / Collection Christophel / AFP)

82 éves korában meghalt Ryan O’Neal amerikai színész. A hírt fia, Patrick O’Neal jelentette be az Instagram-oldalán. A halál okát nem közölte, de a színész évek óta betegeskedett, 2001-ben leukémiát, 2012-ben negyedik stádiumú prosztatarákot állapítottak meg nála.

O’Neal a hatvanas években, a Peyton Place című szappanopera főszereplőjeként tett szert hírnévre, majd a következő évtizedben Hollywoodban is keresett színész lett. Az 1970-es Love Story tette sztárrá, amelyben Ali McGraw-val közösen játszott. Két népszerű filmet is forgatott Peter Bogdanovich rendezővel: a Mi van, doki? című vígjátékot és a Papírholdat. Utóbbiban Tatum O’Neallel, saját lányával együtt alakították a főszerepeket, Tatum Oscar-díjat is nyert a filmért tízéves korában.

Erre az időszakra, a hetvenes évek elejére esett Ryan O’Neal legjobb alkotói korszaka. Az évtized közepén főszerepet játszott Stanley Kubrick Barry Lyndonjában, ami akkoriban erősen megosztotta a közönséget. A színésznek később is akadtak sikerei, de egyre többször tűnt fel a televízióban.

Fia azt írta, Ryan O’Neal a családja körében hunyt el pénteken.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik