Kultúra

Jókora fáziskéséssel borult ki Zámbó Jimmy családja A Király miatt, az RTL szerint rábólintottak a forgatókönyvre

RTL Sajtóklub
RTL Sajtóklub

Felháborítónak tartja a Zámbó Jimmy életéről készített A Király című sorozatot az elhunyt énekes családja: több családtag is közösségi oldalán kezdte ócsárolni a sorozatot, azt hangoztatva, hogy nem ezt a történetet hagyták jóvá.

A sorozat több mint egy éve, tavaly novemberben debütált az RTL streamingplatformján, az utóbbi hetekben pedig a csatornán is láthatták a nézők, vélhetően ez korbácsolta fel ismét az indulatokat a családnál. A tavalyi debütáláskor nyilvánosságra hozták, hogy a sorozatot a családdal konzultálva készítették, sőt, csepeli házukban is engedtek forgatni, Zámbó Krisztián ráadásul cameózott is a sorozatban. Ennek ellenére A Király távolról sem vont dicsfényt Jimmy köré, kitért a zenész hűtlenségére, dührohamaira és függőségére is.

A Nap Híre szúrta ki Jimmy unokahúga, Zámbó-Kalmár Edina posztját arról, hogy lejáratásnak érzi a sorozatot. A bejegyzést Jimmy testvére is továbbosztotta, hamarosan pedig szinte az egész család beszállt felháborodás-hullámba.

Sajnos ez valóban egy lejárató film lett, én nem ezt a forgatókönyvet írtam alá. Már több ügyvédnek is megmutattam, le akartam állítani, de sajnos azzal hogy kiírták az elejére, hogy igazságok és hazugságok, nem tudnak vele mit kezdeni. Én is felvagyok háborodva. Én az első két részt néztem meg, nem voltam hajlandó tovább nézni mert hetekig nyugtatóval éltem. Sajnálom, de tőlem soha semmilyen média nem fog engedélyt kapni semmire, amíg én élek

– írta kommentben a zenész egykori felesége, Zámbó Edit. 

A zenész testvére, Zámbó Árpád üzent az özvegynek: „Edit, ha nem ezt a forgatókönyvet kaptad, minden jogod megvan arra, hogy az igazadat és a férjed becsületét, emlékét megvédd, és jogi úton bizonyítsd be az igazadat.”

Zámbó Krisztián, Jimmy fia már indulatosabb volt: „Ezt a sok kib… hazugságot már nem viselem el! Nem volt angyal apu, de nem ilyen volt édesapám! Most láttam az utolsó előtti részt! És teljesen kikészít. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de Edit, ezt hogy képzelted? Vagy te sem tudtál erről?” – írta az azóta eltávolított, ám Zámbó Tihamér által újraosztott posztban. Egy másik hozzászólásban azt írta: „a forgatókönyv teljesen más volt és nem mi gazdagodtunk meg belőle! Hamarosan neveket is el fogok mondani.” Egy kommentelő szembesítette egy korábbi posztjával, amelyben fikciónak, de egyúttal elképesztő munkának nevezte A Királyt, erre úgy reagált, miszerint akkor még csak az első részeket látta. A Zámbó-lavina a zenész testvérét, Mariettát is magával sodorta, aki azt nyilatkozta a Borsnak, hogy a testvéreket nem kereste meg a produkció, ráadásul édesanyjukat és Jimmyt sem ábrázolta hűen a sorozat.

A lap megkereste a csatornát:

Az örökösök a forgatókönyvet megismerték és elfogadták. Díjazást kaptak. A szerződés további rendelkezései, így többek között a díjazás mértéke üzleti titok részét képezi

– írták.

Kapcsolódó
A Király nem az idolt, hanem a tragikus hőst mutatja meg
Hatalmasat vállalt az RTL, de megugrotta a saját magának magasra tett lécet. A Király megrendítő karakterdráma, szórakoztató zenés életrajz és még rendszerváltás-krónikának is releváns.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik