Kultúra

Csányi Sándor ismét félreérti a nőket, Semmelweis a moziban tarol – íme december izgalmas programjai

Adventi vásár és jégpálya, mozi és szórakoztató önálló est. Elhoztuk december legkiválóbb programjait, amelyek közt bátran válogathatunk akkor is, ha mínuszokba lép a kinti hőmérséklet.

Csányi Sándor önálló estje

2023. december 10., 1124 Budapest, MOM Kulturális Központ

Csányi Sándor ismét önálló esttel jelentkezik, ezúttal nagysikerű Hogyan értsük félre a nőket? című produkcióját a MOM Kulturális Központban rendezik meg. Már az első is hatalmas népszerűségnek örvendett, így nem meglepő a folytatás.

Mint azt Csányi az ajánlóban írja:

Legutóbb a szülőszobán találkoztunk, ám ezúttal a munkahelyemen várlak titeket. Elhívtam tizenöt barátomat (véletlenül mindannyiunkat Gusztinak hívnak), hogy mondják el, mit gondolnak a gyereknevelésről, a házasságról és minden másról. Van élet a szülés után? Meddig bírják a férfiak behúzni a hasukat, amikor egy fiatal lánnyal beszélgetnek? Egy tízes skálán mennyit segít, ha anyuka odaköltözik hozzátok?

Sok más mellett ezeket is végigjárja a színész december 10-én.

A szegény ember Dr. House-a

November 30-tól megtekinthető a legtöbb magyar moziban. 

Film készült Semmelweis Ignácról, akit szokás az anyák megmentőjeként is emlegetni. Mint azt a 24.hu-n megjelent kritikában is írtuk:

a Semmelweis valójában nem egy életrajzi film, ahhoz túlságosan rövidke időszakot mesél el a jó doktor életéből. Ugyanakkor ez a fókuszválasztás kimondottan jót tesz a filmnek.

Koltai Lajos filmjének atmoszférája erős, a látvány szintén, ami nem meglepő egy operatőrből lett rendező esetében. Miképp a szereposztásra sem lehet panasz.

Kapcsolódó
A Semmelweisnek is árt a kultúrharc
Vannak hibái, és áthallásokból is jut bőven, de összességében bírtuk Koltai Lajos Semmelweis-filmjét. Kritika.

A fényvillamosok

A fővárosban kipróbálható.

Budapesten már hagyomány, hogy a karácsonyi időszakban a BKV útjára indítja a fényflottát, azaz a fényfüzérekkel kidíszített villamosait. A járművek december 1-jétől kigördültek a Hungária kocsiszínből. A kilenc járat mindegyikén lehet utazni, hogy aztán remek képeket készíthessen bárki, aki felugrik egyikre vagy másikra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BKK Budapest (@bkkbudapest) által megosztott bejegyzés

Budapest Park Jégvilág

1095 Budapest, Fábián Juli tér 1.

December elsejétől a Budapest Park jégpályája újra megnyitja kapuit a korcsolyázni vágyóknak.

A tánctér helyén kialakított pálya a hét bármely napján meglátogatható, több mint 2000 négyzetméteren lehet csúszkálni.

A hüttehangulattal csábító téli mesebirodalomban szinte mindig teltház van, de a téli sportok szerelmeseit ez sem tántoríthatja el az odalátogatástól.

Óbudai adventi vásár

1033 Budapest, Fő tér

Nemcsak a Vörösmarty téren felállított karácsonyi vásár az egyetlen csábító hely a vásári hangulatot keresőknek Budapesten: kicsit eldugva, de a III. kerület szívében is csodálatos karácsonyi hangulatra lelhetnek azok, akik meglátogatják a Fő téren lévő adventi vásárt. Mint minden évben, most is hangulatos fényfüzérekkel, ételekkel, italokkal várják az érdeklődőket.

Nem marad el a korcsolyázási lehetőség sem, az első adventi hétvégétől nyitva lévő vásár egészen december 23-áig látogatható, aznap például Janicsák Veca és Szulák Andrea is fellépnek majd. Ráadásul addig sem kell unatkozni, merthogy nyitva áll a Mikulás háza egészen tizedikéig, ahol a kivilágított faházában vár minden gyereket a hófehér szakállú ajándékosztó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik