Kultúra

Hugh Grant utálta a Wonka forgatását, de „sok gyerekem van és kell a pénz”

AMY SUSSMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
AMY SUSSMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Előfordul, hogy anyagi érdekek késztetik egy-egy szerepl elvállalásához Hugh Grantet, legalábbis erről vallott a színész legújabb filmje, a Wonka premierjét követően.

Grant nem tagadta, hogy utálta a filmet, amelyben egy umpa-lumpát játszik. Csak a fejét adta a szerephez, motion capture technológiával kopírozták rá az arcát egy digitálisan kreált testre. Az arcára helyezett eszközöket úgy jellemezte, mintha töviskoszorút viselt volna. „Rengeteget cirkuszoltam miatta, jobban már nem is utálhattam volna az egészet.”

Hozzátette: nem kapott konkrét instrukciókat azzal kapcsolatban, hogy a testével is játszania kell-e vagy sem, úgy jellemezte, hogy testbeszéde borzasztó volt, le is cserélték animációra, és a végeredménnyel sem igazán elégedett. Később viccesen hozzátette: nemcsak a Wonkával van baja, hanem a filmekkel is.

Kicsit már utálok filmeket csinálni, de sok gyerekem van és kell a pénz

– dobta be a színész.

Grant valószínűleg karakterben maradt, a filmben ugyanis egy mogorva umpa-lumpát játszik. A film rendezője, Paul King saját bevallása szerint pont ezért választotta Grantet: „ő a legviccesebb és legszarkasztikusabb seggfej, akivel valaha találkoztam.”

A színészválasztás azonban néhány embernek szúrta a szemét: George Coppen törpenövésű színész például felháborodott azon, hogy miért nem egy kisnövésű színész kapta a szerepet, ahogyan az az eddigi adaptációk esetén is történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik