Kultúra

Angelina Jolie nem lenne színész, ha újrakezdhetné

TIZIANA FABI / AFP
TIZIANA FABI / AFP

Nem a színészetet választaná, ha a múltban újra pályát kéne választania, és kész arra, hogy otthagyja Hollywoodot – vallott Angelina Jolie a Wall Street Journalnek.

Ma már nem választanám a színészetet. Amikor kezdtem, nem volt ekkora elvárás, hogy ennyire nyilvánosan éljem az életem, hogy ennyi mindent kelljen megosztanom.

Úgy érzi ráadásul, hogy az állandó médiafigyelem elveszi az időt a gyerekeitől. Az Oscar-díjas színésznő az azzal kapcsolatos vélekedését is megosztotta, hogyan tekint a közvélemény a színészekre: szerinte eldöntik, hogyan akarák látni az illetőt – az ő esetében inkább a szórakoztató részeket, de semmiképp sem az érzelmes oldalát.

Fiatalkorom óta azt a részemet szerették látni az emberek, ami kemény és vad – ez az a részem, amit az emberek igazán élveznek. De semmiképp sem akarják látni a fájdalmam vagy a szomorúságom, hiszen tudod: az nem szórakoztató

– nyilatkozta.

A színésznő ugyan Hollywoodban nőtt fel két színész gyermekeként – édesanyja Marcheline Bertrand, édesapja Jon Voight –, saját bevallása szerint sosem nyűgözte le Hollywood, amelyet egy egészségtelen helynek tart. Hozzátette: készen áll arra, hogy otthagyja Hollywoodot, és sokkal több időt töltsön Kambodzsában, ahol van egy háza.

A színészettel azonban nem hagy fel, jelenleg épp a Maria Callas életét feldolgozó filmet forgatja többek között Budapesten is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik