Kultúra

Metro, LGT, Piramis meg a többiek az új magyar rocktörténeti képregényben

Képes Krónikák Kiadó
Képes Krónikák Kiadó

Metro, Illés, LGT, Omega, Bergendy, Piramis, Syrius és még sokan mások – a hazai rockzene történetének ikonikus szereplőit és eseményeit képregény formában mutatja be a most megjelent Magyar Rocktörténet című kiadvány első kötete.

A ’60-as és ’70-es évek legismertebb magyar együtteseihez és rockzenészeihez kapcsolódó történeteket megelevenítő kiadvány Kántor Mihály szövege alapján, Futaki Attila művészeti vezetésével, Szabó Csaba és Fritz Zoltán rajzaival, valamint Jávorszky Béla Szilárd szakmai lektorálásával született. A kiadványt a Képes Krónikák Kiadó adja ki, fő támogatója a Petőfi Kulturális Ügynökség.

A képregény sztorija szerint agy közepes tehetségű fiatalember, Pallagi Karcsi a hatvanas években beleszeret a rockzenébe – rajongóból előbb egy amatőr együttes tagjává, később maga is kiadóvá és szervezővé válik. A most megjelenő, kétrészesre tervezett Magyar Rocktörténet első kötetében a fiktív hős a 60-as és 70-es évek magyar rock- és beatzenetörténetének hőskorán kalauzolja végig az olvasókat. Karcsi történetén és találkozásain keresztül a korszak legnagyobb zenészeivel és a hazai zeneipar legfontosabb alakjaival ismerkedhetünk meg. A fent említettek mellett felbukkannak olyan előadók, mint a GerillaRadics Béla, a Hungária, a Gemini, a KEX, a Beatrice, a P. Mobil, a Skorpió, a Generál, a Fonográf, Hobo, az Edda, de Máté Pétert, Zoránt, Bródy Jánost, Demjén Ferencet és a hozzájuk kapcsolódó legendás zenészsztorik, valamint a magyar rocktörténet olyan fontos eseményei, mint a Táncdalfesztivál vagy a „kis magyar Woodstockként” is emlegetett miskolci fesztivál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik