Kultúra

Meghalt Denny Laine

Randy Shropshire / Getty Images / AFP
Denny Laine 2016-ban.
Randy Shropshire / Getty Images / AFP
Denny Laine 2016-ban.

Hetvenkilenc éves korában meghalt Denny Laine, a gyakran a Beatles előzenekaraként fellépett Moody Blues énekese, Paul McCartney Wings nevű együttesének gitárosa. Laine jó ideje tüdőbetegséggel küzdött, számolt be felesége tájékoztatása alapján a BBC.

A Denny Laine választott művésznév, a zenész polgári neve Brian Hines volt. Első zenekara Denny Laine and the Diplomats néven futott, ebben ő volt a frontember, ám amikor a banda megbukott egy lemezkiadó meghallgatásán, Laine otthagyta a csapatot és csatlakozott a Moody Blueshoz. A banda a Go Now című dallal a slágerlisták élére került, ám később népszerűségük visszaesett, Laine pedig még azelőtt elhagyta a zenekart, hogy az újra sikeres lett.

Paul McCartney 1971-ben jelentette be, hogy a Beatles után a Wingsben folytatja. A formáció a McCartney-házaspár által írt dalokat játszotta, Laine gitározott, basszusgitározott és énekelt, amikor pedig a Wings feloszlott, Laine szólózenészként folytatta. Utolsó szólóalbuma, a The Blue Musician 2008-ban jelent meg. Laine haláláig koncertezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik