Kultúra

A két hete elhunyt Palotai Zsolt lett az év DJ-je

MTI / Balogh Zoltán
DJ Palotai a Tilos Rádió budapesti stúdiójában, 2015 februárjában.
MTI / Balogh Zoltán
DJ Palotai a Tilos Rádió budapesti stúdiójában, 2015 februárjában.
A szavazás még a halála előtt indult.

Idén is a Magyar DJ és Producer Egyesület (DJ Szövetség) éves konferenciáján adták át a szervezet díjait: az év DJ-je a két héttel ezelőtt elhunyt Palotai Zsolt lett – vette észre a Blikk.

Nem tudni, hogy a tagok jelölése alapján a döntőbe került húsz név közül végül mekkora arányban győzött Palotai, a szövetség első embere, Jeszenszky Zsolt szerint az eredmény nem meglepő:

Gyakori, hogy egy előadóművész halála hirtelen a népszerűségi listák csúcsára repíti őt. Ezzel is egy kicsit a távozása által hagyott űrt próbálják a rajongók betölteni magukban. De nem csak emiatt kapott hirtelen újra figyelmet. 2010-ben már megkapta a DJ Szövetségtől az Életműdíjat, az idei szavazás néhány nappal korábban kezdődött, és már a halála előtt is érkezett rá jelölés, hiszen az évek alatt kialakult rajongótábora, tisztelőinek köre idén is kitartott mellette. A díjat minden körülmények között megérdemli, még ha azt sajnos ő maga már nem is tudja átvenni. Isten nyugosztalja Palotai Zsoltot!

– mondta.

Az elismerés kapcsán érdemes felidézni a legenda utolsó, RTL-nek adott interjúját, aminek fényében a siker még váratlanabbnak látszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik