Kultúra

Budapesten lép fel jövő nyáron Lenny Kravitz

Live Nation
Live Nation
Új, márciusban megjelenő albumát hozza el Magyarországra.

A funk-rock amerikai zsenije, az ötvenkilenc éves Lenny Kravitz 2024. július 30-án ad majd koncertet a Papp László Budapest Sportarénában – derül ki a szervező Live Nation sajtóközleményéből.

A négyszeres Grammy-díjas zenész, énekes Blue Electric Light című turnéja keretében érkezik majd Magyarországra, hogy a márciusban megjelentetni tervezett, azonos című tizenkettedik stúdióalbumát mutassa meg a magyar rajongóknak.

A Bahamákon található stúdiójában írt és rögzített lemezzel kapcsolatban a közlemény kiemeli: az szenvedélyes dalok gyűjteménye, amik az albumra való felkerülésében a szerzőként, producerként, illetve több hangszeren játszó zenészként is közreműködött, oldalán régi gitárosával, Craig Ross-szal.

Live Nation

Az apai ágon orosz zsidó, anyai ágon bahamai-afroamerikai Kravitz eddigi több mint három évtizedes pályafutása során átlépte a zenei műfajokat, előszeretettel vegyítve a hangzásokat és a stílusokat. Rockzenéjében a hatvanas-hetvenes évek soul és funk hatásai dominálnak, de ettől függetlenül mind a négy eddigi Grammy-díját a legjobb férfi rockénekes kategóriában nyerte, ráadásul egymás utáni években (1999-2002). Legnagyobb sikere kétségtelenül az Are You Gonna Go My Way 1993-ból. Dalszerzőként, zenészként, producerként olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Madonna, Vanessa Paradis, Slash, Sean Lennon, Steven Tyler (Aerosmith), Mick Jagger, Michael Jackson, Al Green vagy Curtis Mayfield.

Lemezeiből több mint negyvenmillió fogyott világszerte, de színészként is számos sikerben volt része, hiszen szerepelt Az éhezők viadala, a Precious – A boldogság ára, illetve A komornyik című filmekben.

Azenész eddig kétszer lépett fel Magyarországon: 2009-ben Debrecenben, 2018-ban pedig a Budapest Sportarénában hallhatták a rajongók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik