Kultúra

Shannen Doherty mellrákja a csontjaira is átterjedt

NEILSON BARNARD / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
NEILSON BARNARD / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Shannen Doherty elkötelezetten küzd a negyedik stádiumú mellrák ellen, amely mostanra már a csontjaira is átterjedt. A People magazinnak nyilatkozva a Bűbájos boszorkák és a Beverly Hills 90210 színésznője elmondta, hogy elszántan folytatja a kezelést.

Még nem fejeztem be az életet. Nem végeztem a szeretettel. Nem fejeztem be az alkotást

idézte az 52 éves nőt a BBC.

Doherty már évek óta megosztja az egészségével vívott küzdelmeit, 2015-ben diagnosztizáltak nála mellrákot. 2016-ban masztektómián esett át, de a műtét kimutatta, hogy a rákos sejtek a nyirokcsomókon túlra is terjedhettek. Ezután kemoterápián és sugárkezelésen esett át, 2017-ben pedig bejelentette, hogy remisszióban van.

A Bűbájos boszorkák sztárja 2020 februárjában jelentette be, hogy kiújult a rákbetegsége, ami már a negyedik stádiumban van, nyár elején pedig az Instagram-oldalán tudatta a rajongóival, hogy egy januári CT-vizsgálat során az agyában is áttéteket találtak. A színésznő júniusban egy olyan videót is közzétett magáról, ami közvetlenül azelőtt készült, amikor betolták volna a műtőbe, hogy eltávolítsák a daganatát.

Az emberek azt feltételezik, hogy ez azt jelenti, hogy nem tudsz járni, nem tudsz enni, nem tudsz dolgozni. Nagyon korán lemondanak rólad, »végeztél, nyugdíjas vagy«, pedig mi nem vagyunk azok. Életerősek vagyunk, és teljesen más az életszemléletünk. Olyan emberek vagyunk, akik dolgozni akarnak, akik elfogadják az életet, és továbblépnek előre

– mondta az interjúban Shannen Doherty.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik