Kultúra

Elérhető luxus mindenkinek – új ékszerwebshopot indít a BÁV

Közeledik a karácsony, így ismét előtérbe kerülnek az ékszerek vásárlása. Egy jól kiválasztott darab, emlékezetes ajándék lehet. Legyen az arany, nemesfém vagy egy karóra, a BÁVDeluxe exkluzív ékszerwebshopjában mindenki megtalálja, amit szeretne.

Tény, hogy mindkét nem képviselői előszeretettel hordanak ékszereket, de az is egyértelmű, hogy a nők jobban kötődnek a szép darabokhoz. Számukra egy-egy ékszer nemcsak könnyedén beilleszthető kiegészítő, hanem általában eszmei értékel is bír. Az ékszerek hagyományosan megbecsültek, nemzedékeken keresztül öröklődnek, fontos hozzáadott értékük, hogy édesanya, a nagymama, vagy a dédnagymama hordta. Mindenki hallott már olyan történetet, hogy amikor ellopnak egy családi ékszert, vagy elvész egy féltve őrzött darab, az jobban fáj, mint bármilyen nagyértékű tulajdon elvesztése.

Az ékszer a figyelemfelkeltés és a szépség kihangsúlyozásának egyik legősibb módja, talán az egyik legjobb ajándék, ha kapjuk, de akkor is, ha adjuk. Különleges jelentősége van, hiszen egy kapott gyűrű, nyaklánc, karkötő vagy fülbevaló emlékké válik. Az ajándék mindig két emberről, sőt magáról a kapcsolatról is szól. Nem utolsó sorban pedig remek befektetés is lehet. Minél körültekintőbben választjuk ki, annál biztosabb, hogy hosszú távon értéket képvisel a viselője számára.

Ezért fontos végiggondolni, hogy mit szeretnénk kifejezni az ajándékunkkal. Ha azt, hogy támogatunk, büszkék vagyunk rád, értékesnek véljük a teljesítményedet, szeretnénk, ha mindig emlékeznél erre a napra, és visszagondolva erőforrásként használnád, akkor jobb, ha értékálló darabot választunk. Ezért is jó hír, hogy itt van most nekünk a BÁV De LUXE ékszerhálózat, amely új nemesfém és divatékszerekkel, valamint minőségi órákkal várja ügyfeleit fizikai üzleteiben és a bavdeluxe.hu webshopon is. A szebbnél-szebb drágakövekkel, gyöngyökkel ellátott ékszerek között mindenki megtalálja, amire vágyik, vagy amit ajándékba szeretne adni.

BÁV

A BÁV Magyarország legrégebbi jogfolytonosan működő vállalkozása. Az immár 250 éves múltra visszatekintve tevékenységüket egyszerre jellemzi a tradíciókhoz való ragaszkodás és a folyamatos megújulásra való törekvés, biztosítva a dinamikus fejlődést és a modern kereskedelmi-pénzügyi világhoz való szoros kötődést.

Az évek során az ember jelentéssel is felruházta a drágaköveket, többek között ennek köszönhető, hogy kialakultak szokások azzal kapcsolatban, hogy milyen alkalomra milyen drágakő dukál. A drágakövek nemcsak szépek, de számtalan más erényük is van. Kultúrkörtől és tradícióktól függően szerencsét hozó, energetizáló vagy mágikus hatást tulajdonítanak nekik. Mi most összegyűjtöttük, melyik drágakő mit szimbolizál, hogy segítsünk a választásban, hiszen tudjuk, hogy egy megfelelő gondossággal kiválasztott ékszerrel nem lehet melléfogni.

Gyémánt

A legkeményebb ásvány. Egyike a legértékesebb drágaköveknek. Neve (latinosan diamans) a görög adamosz szóból származik, melynek jelentése legyőzhetetlen, ami mind a keménységére utal. A drágakövek királynőjéről, számtalan legenda kering. A gazdagságot, az ellenálló képességet, a tökéletességet és az örök szerelmet szimbolizálja. Azt tartják róla, hogy erőt kölcsönöz viselőjének. Nem véletlen, hogy a gyémánt szinte kötelező kelléke lett az eljegyzési gyűrűknek. A gyémánt letisztult eleganciájával szinte bárhol megállja a helyét.

Rubin

A feltűnő színű, szenvedélyes rubin a tüzesség, a bátorság, az isteni jóság, az életerő, a fiatalság, a szenvedély és a gyönyör köve. A rubin kiegyensúlyozza az érzelmeket, és megóv az árulástól. Spirituális és testi erőt kölcsönöz viselőjének. A rubin színárnyalatai a tiszta pirostól a sárgásvörösig terjednek.

Smaragd

Nevét lobogó zöld színének köszönheti, amely a görög ’smaragdos’ (zöld drágakő) szóból származik. Ez a kő az igaz szerelmet és a szerencsét szimbolizálja. Továbbá az élet örök körforgása, az erő és a boldogság jelképe. Tökéletes ajándék házassági évfordulóra akár gyűrű, akár karkötő, nyaklánc, vagy fülbevaló formájában.

Zafír

Az égi drágakő. A kék nem az egyetlen szín, amiben a zafír előfordul, egészen a zöld és a sárgászöldet felöleli a skála. Bölcsességet, halhatatlanságot, tisztaságot sugall. A zafír állítólag erősíti az emberek közötti kapcsolatot, mert ránézve elillan a gyűlölet érzése. A kék, amely az emberiség egyik kedvenc színe, szimpátiát, harmóniát és barátságot vált ki sokakból.

Topáz

A szent kő számtalan színben létezik, úgymint sárga, barna, zöld, kék vagy rózsaszín. Az erőt és a hatalmat szimbolizálja, ösztönzi a szellemi fejlődést. Élénkíti a szellemet, elősegíti a koncentrációt, és uralja a szenvedélyt.

Arany

(latinul: Aurum) Nemcsak pénzben mérhető anyagi értéke miatt értékes, hanem mivel különlegesen ellenálló a környezeti hatásokkal szemben. Számos ősi kultúra misztikus tulajdonságokkal ruházta fel és analógiával a nap és az Isten elemének tekintették.

Gyöngy

Ugyan nem tartozik a drágakövek közé, de mindig a különlegesre asszociálunk, ha meglátjuk. Szeretettel viseljük esküvőn is a nyakunkon. Nem is meglepő, hiszen a gyöngy is a nőiesség szimbóluma. A szexualitást, az önállóságot és a szépséget jelképezi, a szerelem, a béke és a boldogság szimbóluma.

Az ékszerek az emberi civilizáció kezdete óta tárgykultúránk részét képezik. Díszítés mellett lehet babonás célja is (pl. díszes amulettek) vagy a hatalom jele (pl. a különböző koronák) vagy puszta jelkép (pl. eljegyzési, doktori gyűrű), másrészt szolgálhat gyakorlati célt is. A kultúra fejlődésével az ékszer egészen iparművészeti jellegű lett, alakítása túlnyomó részben az ötvösművészetnek lett feladata, egyre kisebb mértékben a gemmametszőké. A művelt népek ékszereinek legfontosabb anyaga az arany, ritkábban az ezüst; ezeket gyakran kombinálják sokféle színű zománccal, drágakövekkel, gyönggyel, gemmával, kameóval.

Hirdetés

82. Művészeti Aukció 2023. december 05. – 2023. december 06. / MOM

A cikk a BÁV ART Aukciósház és Galéria támogatásával készült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik