Kultúra

Valószínű, hogy már soha nem áll össze újra az East 17

Tim Roney/Getty Images
Tim Roney/Getty Images
A 90-es évek népszerű fiúzenekarának alapítója beszélt erről.

Az East 17 a 90-es évek egyik népszerű brit fiúzenekara volt, akik a rosszfiús imidzsükkel különböztették meg magukat a riválisoktól. Mint kiderült, a zenekar létezik a mai napig, ám az eredeti felállásból egyetlen tag van már csak benne, Terry Coldwell. A BBC kérdezte őt arról, hogy várható-e reunion koncert legnagyobb slágerük, az 1994-ben listavezetővé váló Stay Another Day harmincadik évfordulója alkalmából, Coldwell azonban kiábrándította a rajongókat.

Ahogy idősödünk, egyre inkább közös nevezőre kellene jutni egymással, és mi nem jutottunk közös nevezőre. Annyiszor próbáltam már közös nevezőre hozni a zenekart, rengeteg energiát öltem bele, de valahogy sose jött össze

– mondta Coldwell, hozzátéve, hogy az új tagokkal most jól megy a zenekar, így nem hiszi, hogy valaha még összeáll az eredeti formáció Tony Mortimerrel, Brian Harvey-val, John Hendyvel.

1992 és 1997 között az East 17 tizenegy dala kúszott fel a top 10-be a slágerlistán, ezekből a már említett Stay Anorther Day hódította meg az első helyet. Leghíresebb dalukat egyáltalán nem karácsonyi slágernek szánták, de a producerek hozzáadták utólag a csengőhangokat, és így mégis az lett. Coldwell a mai napig sokszor hallja karácsonyi bevásárlás közben a boltokban szólni, és tisztában van vele, hogy sokan csak ezt ismerik tőlük, amire utal is az interjúban:

Ez lesz a hagyatékom, ha már nem én leszek itt, ami reméljük, nem következik be egyhamar.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik