Kultúra

Felkerül az HBO Maxra az elválasztott szerelmesekről készült magyar film

HBO Max
HBO Max

December 15-től az HBO MAX kínálatában is látható lesz a tavasszal mozikban vetített magyar szerelmesfilm, Az első kettő. A filmben egy amerikai lány és egy magyar fiú utolsó együtt töltött napját nézzük végig, mielőtt a lánynak vissza kell utaznia a hazájába, és különböző okok miatt úgy tűnik, nem egyhamar láthatják egymást újra.

Kapcsolódó
Minden szerelmespár azt érzi, hogy soha senki nem volt még szerelmes előttük?
„Egész nap szexelnünk kellene” – hangzik el Az első kettő című szerelmesfilm egy korai pontján, és mi, nézők is egyetértünk, máshogy ugyanis nem lehet elviselni, ha két ennyire szerelmes ember elválni kényszerül. Kritika.

Az első kettőt mi is szerettük, ahogy a fesztiválzsűrik is: a legjobb drámai játékfilmnek járó elismerést hozta el a párizsi Európai Független Filmfesztiválról, három díjat kapott az amerikai Myrtle Beach Fesztiválon, különdíjas lett a román Buzz Nemzetközi Fesztiválon, a napokban pedig a legjobb játékfilm díját hozta el a lengyel Lublin Filmfesztiválon.

A rendező-forgatókönyvíró Szövényi-Lux Balázs filmje erősen személyes, saját távkapcsolati élményei ihlették. A  szituációból fakadóan a filmben javarészt angolul beszélnek, a női főszerepet Hannah Saxby, a férfi főszerepet Bergendi Barnabás játssza.

A film producerei Farkas Ádám, Felszeghy Ádám, Mártonffy Zoltán, Nagy László és Szövényi-Lux Balázs voltak, operatőre Vass Gergely, a vágó Kovács Dávid és Szövényi-Lux Balázs, míg a látvány Bobor Ágnes és Barta Borbála munkája.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik