Kultúra

Ingyen nézhető az intimgyantázásról szóló díjnyertes kisfilm

ARTE
ARTE

Ingyenesen lehet megnézni Vermes Dorka, az Árni rendezőjének ARTE-díjas kisfilmjét az európai kulturális csatorna oldalán, szúrta ki a Filmhu. Az Alba Vulva – mely február 23-ig látható az oldalon – a középkorú Edina (Homonnai Katalin) életének első intim gyantázását követi, amely azonban messze többnek bizonyul, mint holmi szépészeti eljárásnak: Edina saját magával, szakítása fájdalmas emlékeivel kényszerül szembenézni általa.

A film Nancy Jo Cullen Valerie’s Bush című novelláján alapul, Vermes Dorka a Freeszfe Egyesület hallgatójaként készítette a filmet, íróként és rendezőként is jegyezve azt. A film producerei Zachar Balázs, Berkes Juli és Osváth Gábor, az operatőr Papp Tamás, a vágó Kántor Dávid, Hommonai Katalin mellett Pálya Pompónia és Sipos Vera játszanak benne.

Az Alba Vulva magyar premierje a 10. Friss Húson volt, ahol különdíjas lett, a nemzetközi bemutatóját pedig a 28. Szarajevói Filmfesztiválon tartották. Tavaly októberben a müncheni Filmschoolfesten elnyerte az ARTE díját, akkor vette meg a csatorna a film jogait, most pedig hat nyelven feliratozva tette elérhetővé azt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik