Kultúra

Taylor Swift-kurzus indul a Harvardon

MICHAEL TRAN / AFP
MICHAEL TRAN / AFP

Több amerikai egyetem tantervében is olyan tárgyat találhatunk jövőre, ami eddig egészen biztosan nem szerepelt benne: Taylor Swift lesz a tananyag.

A világ egyik legjobb felsőoktatási intézményének számító Harvard és a Gainesville-ben található Floridai Egyetem is foglalkozik a világ elsőszámú popsztárjával. A Harvardon Taylor Swift és világa címmel indul 2024-ben kurzus, amelyet Stephanie Burt költő és professzor tart majd. A Floridai Egyetemen Taylor Swift és más női előadók zenei elbeszélésmódja kurzust végezhetnek az eziránt fogékonyak, amelyet Melina Jimenez oktat, és elsősorban a női előadók dalszerzési folyamatát helyezi majd középpontba, Swift mellett Dolly Parton, Aretha Franklin és Billie Holiday is téma lesz.

Nem ők az elsők ebben: tavaly a New York-i Egyetemen indult Swift-kurzus, de többek közt a Genti Egyetemen, a Texasi Egyetemen és a Stanfordon is hallgathatnak ilyen jellegű kurzusokat az egyetemisták.

Az énekesnő jelentőségéről és a körülötte tomboló őrületről itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó
Taylor Swift idén lett mindannyiunk legjobb barátnője
Taylor Swift olyan a zeneiparban, mint a Marvel a filmiparban: nem egyetlen alkotás, hanem egy egész univerzum. Hogyan lett 2023-ra a világ aktuálisan legnépszerűbb popsztárja? Rajongóetetés, vidámpark, dopamin az Eras Tour koncertfilmjében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik