Kultúra

Sorozat készül a fogva tartott dubaji hercegnő szökéséről

A sorozat készítésében segédkezik az a barátnő is, akit együtt fogtak el Latifa al-Maktúmmal, majd két hétig börtönbe zártak.

Négyrészes sorozatban dolgozza fel egy brit sorozatíró a dubaji sejk lánya, Latifa al-Maktúm szökését – írja a Guardian.

A The Escape, azaz A szökés címre hallgató alkotást az Emmy-díjas Lindsay Shapero készíti, jövőre kezdik forgatni. Shapero munkáját segíti majd a hercegnő egyik barátnője, Tiina Jauhiainen, akivel Latifa együtt szökött meg az országból 2018-ban mielőtt mindkettejüket visszahurcolták volna. A produkciónak ír és finn producerei vannak Jackie Larkin és Olli Haikka személyében, akik a lapnak azt nyilatkozták, mélyreható vizsgálatokat végeznek az ügyben, hogy feltárják az igazságot.

Mohammed bin Rásid al-Maktúm dubaji sejk lánya egyike azon dubaji hercegnőknek, akik megpróbáltak kitörni az uralkodócsalád kötelékeiből. Latifa korábban már megkísérelt szökést, börtönbe is zárták miatta. A már említett 2018-ban jutott a legmesszebb: egészen kalandos módon készült a műveletre, végül egy jachton próbált meglépni Jauhiainennel és egy francia-amerikai férfi segítségével, ám apja fegyvereseket küldött utánunk, visszahurcolták őket, Jauhiainent pedig két hétre börtönbe zárták. A hercegnőről az uralkodócsalád hamis információkat adott, miközben valójában börtönben volt. A látszat kedvéért még Mary Robinsont, az ENSZ korábbi emberi jogi főbiztosát is beszervezték, aki látta a nőt, és úgy vélte, jók az életkörülményei – Robinson szála a tervek szerint szerepelni fog a sorozatban is. Latifa rendkívül szigorú felügyelet alatt élt, ám sikerült mobilt szereznie, amivel több videót is készített – ezek bejárták a világsajtót. A nő jelenleg Dubajban él, a feltételezések szerint megegyezett a családjával, hogy a nagyobb fokú szabadságért cserébe nem hánytorgatja tovább a családi ügyeket, így nem hallani felőle.

Az aranykalitkába zárt dubaji hercegnőkről itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó
Emberrablás, börtön, kínzás – a szabadságra vágyó dubaji hercegnők története
Az utóbbi két évtizedben négy dubaji hercegnő is megpróbálta valamilyen módon elhagyni az Egyesült Arab Emírségeket és megszakítani a kapcsolatot a családjával. Van, akinek sikerült, de akad, aki nyomtalanul eltűnt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik