Kultúra

Krúbi és a Bánkitó hűtője is megszólal Sisi első nagylemezén – albumpremier

Generál Kristóf
Generál Kristóf

A 24.hu-n debütál Sisi első nagylemeze, a Sistahood, amelyen olyan előadók közreműködtek, mint Krúbi, Jaber, Leggo, a nigériai Skeeny Boy vagy az elengedhetetlen producer és zeneszerző, WaTa.

Ez a cím onnan jött, hogy sok ember hív úgy, hogy Sister meg Sis, emellett pedig egy kicsit abból a reménytelen közegből jöttem, amit az amerikai szleng csak úgy hív, hogy hood. Habár angolul a sistahood a nők egymás iránt érzett szimpátiáját is jelentheti, ez a lemez már csak azért sem szólhat erről, mert egy csapat sráccal dolgoztam együtt rajta. Az egész albumfolyamat és a fiúkkal való közös munka számomra az unokabátyáimmal töltött gyerekkoromat és a jelenlegi karakteremet alakító múltamat idézte fel, így jött tehát a Sistahood megnevezés. Én vagyok a Sister, és This is my Hood

– meséli az albumról Sisi, aki két éve robbant be a hazai zenei életbe a Yalla című dalával.

Az előadó idén, a 420 ünnepén adta ki első EP-jét, a Sistematiikot, rajta a Lil Frakkal közös Tsinglinggel, ám elmondása szerint ez most egy jóval nagyobb volumenű projekt, lényegesen több, kilenc darab kicsivel másabb zenével, eltérő szövegekkel, egy-egy komolyabb hangvételű témával is. Sőt, a zenei alapok is eltérnek az eddigiektől.

Egészen megterhelő volt az egész folyamat, de nagyon-nagyon megérte. Persze még friss az az élmény is, amikor közeledtünk a határidőhöz, és érzékeltem, hogy még mindig mennyi dolog volt hátra, elkezdett egyre szűkülni az idő, és szorulni a hurok, hogy húha, kicsit sietni kéne, mert a having funból nem lesz semmi! Most viszont, hogy már kész van, életemben először érzem azt, hogy egy tényleg nagy ügyön dolgoztam, és saját magamnak. Szinte eufóriát okozott a záró stúdióesténk WaTával! Miután »megszereltük« a legutolsó számokat, hazaértem, leültem, és csak vigyorogni tudtam. És csak vigyorogtam, és csak vigyorogtam, így is aludtam el. Biztos, hogy úgy fogok visszagondolni – sőt már most is úgy emlékszem vissza – ahogyan az első pár alkalommal voltunk a stúdióban. Az a magától értetődő, organikus, örömteli alkotás és építkezés. Csodálatos élmény

– emlékszik vissza az alkotói folyamatra a rapper.

Az albumot december 8-án az Akváriumban mutatja be Sisi ghetto party címmel, amellyel egy gigantikus házibuliélményt ígér a rajongóknak.

Dallista és széljegyzetek:

  1. ASZTMA (feat. Leggo) – „Amelyet a legnehezebb volt összeraknunk, hiszen egy akusztikus formával indítottunk, majd lett belőle egy veretős trekk. Ez az egyik kedvencem a lemezről és a Bánkitó Fesztivál egyik hűtőjének búgása is bekerült.”
  2. Álmok – „Igazi közönségkedvenc darab, oldszkúl bólogatós.”
  3. BEKKSZTÉDZS – Sisi története és az, hogy mi is zajlik a backstage-en túl megélt valóságban.
  4. Jungle (feat. Jaber, Skeeny Boy) – Az album fókuszdala
  5. Baszok Rátok (feat. Krúbi) – „Hosszú folyamat volt viszonylag, mert Krúbi albumot csinált mikor először kerestem, utána ő is akart egy zenét tőlem. Erre a dalra vagyok az egyik legbüszkébb. Krúbi lemezén lévő dal pedig annyira szemtelen lett, hogy muszáj volt beszállnom!”
  6. SHEN GONG WU – „Az oldszkúl megfűszerezése egy kis kínai vájbbal.”
  7. Stayin’ High – „Bee Gees-merengés egy másik dimenzióban.”
  8. Teddki – Első igazán komolyabb hangvételű trekk Sisitől: „Vannak időszakaim, amikor nagyon nehezen veszem rá magam arra, hogy koncentráljak, és ez egy csomószor azt szüli, hogy elfelejtek esszenciális dolgokat, és ez nagyon fel tud idegesíteni.”
  9. Szar – „Ez a trekk elsőre újdonságnak tűnhet tőlem, számomra ez mégis teljesen magától értetődő lépés volt. Nyolcadikban már Skrillex-hajam volt, meg voltam őrülve a zenéjéért, szerettem a Knife Partyt is. Egy osztálytársammal non-stop mutogattuk egymásnak a különböző új előadókat, dalocskákat, mindketten fejhallgatóval közlekedtünk, ahova csak lehetett. Tehát ez is én vagyok. A dub és a bass valamennyi alműfajával tudok azonosulni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik