Kultúra

Károly király kitüntette a K-pop szupersztárjait

VICTORIA JONES / POOL / AFP
VICTORIA JONES / POOL / AFP

Tiszteletbeli címet adományozott Károly király a Blackpink négy tagjának, a K-pop sztárjait a Buckingham palotában tüntették ki – írja a BBC.

Jun Szogjol dél-koreai elnök és felesége Kim Gonhi az utóbbi napokban hivatalos látogatásukat töltötték a király és családja társaságában. Nem egyedül érkeztek: velük jött a Blackpink négy tagja Roseanne Park, Jisoo Kim, Jennie Kim és Lalisa Manoban is, akik az elnöki párral együtt vettek részt egy fogadáson a Buckingham palotában. Az énekesnők egyúttal elismerést vehettek át a királytól: a Brit Birodalom Rendjének tiszteletbeli tagjává (MBE) választották őket a környezetvédelem terén tett erőfeszítéseikért.

Csodálatra méltó, hogy globális szupersztárként tudnak priorizálni, és előtérbe helyezni ezeket a létfontosságú témákat

– méltatta a király az énekesnőket, akik a 2021-es ENSZ-klímacsúcs nagyköveteiként népszerűsítették a témát. Károly beszédében egyúttal méltatta a dél-koreai kultúrát, amely nagy hatást gyakorol a világra.

A dél-koreai különítmény előtt tisztelegve a Buckingham palota őrváltását is nem mindennapi produkcióval egészítették ki: a zenekar egy Blackpink-dalt és Psy Gangnam Style-ját játszotta el a palota előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik