Kultúra

Azzal vádolják Jamie Foxxot, hogy szexuálisan zaklatta rajongóját, miután az közös képet kért

FRAZER HARRISON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
FRAZER HARRISON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Szexuális zaklatás vádjával állhat bíróság elé Jamie Foxx. Az Oscar-díjas színészt azzal vádolja egy nő, hogy nyolc évvel ezelőtt egy New York-i bárban zaklatta, és azóta is traumái vannak az eset miatt – tudta meg a TMZ.

A vádirat szerint a nem nevesített nő 2015 augusztusában találkozott egy New York-i bárban a színésszel, akitől közös fotót kért. Állítása szerint a színész meglehetősen részeg volt, és azt válaszolta: „persze, bébi, érted bármit,” de azt is megjegyezte, hogy „szupermodell tested van,” és „nagyon jó az illatod,” az este egy pontján pedig Gabrielle Union színésznőhöz hasonlította a nőt. A sértett szerint később, éjjel egy óra körül a színész karon ragadta, majd a bár hátsó részébe vitte. Itt fogdosni kezdte a nőt, a beleegyezése nélkül benyúlt a ruhája alá, megérintette a melleit, majd az alsóneműjébe is benyúlt. A nő szerint megpróbált ellenállni és otthagyni a színészt, mindezt a biztonsági őrök is látták, ám inkább odébb mentek. A zaklatásnak végül az vetett véget, hogy az egyik barátja a keresésére indult, Foxx ekkor engedte el a nőt.

A nő azt állítja, hogy az esetben megsérült, és orvosi kezelésre volt szüksége, ám azt nem részletezi, mitől és milyen jellegű sérüléseket szerzett az incidensben. A fizikai bántalmazás mellett lelkileg is megviselte az eset, a vádirat szerint súlyos érzelmi megrázkódtatást szenvedett el, a mai napig szorongással, szégyennel, poszttraumás stresssz szindrómával és egyéb érzelmi károkkal küzd. A színész mellett a bár tulajdonosától, Mark Birnbaumtól is kártérítést követel azzal az indokkal, hogy a bár dolgozói nem törődtek vendégük testi biztonságával. Birbnbaum egyébként szintén a helyszínen tartózkodott a zaklatás idején, Foxx asztalánál ült.

A BBC az üggyel kapcsolatban megjegyzi, hogy a nő éppen egy nappal azelőtt perelte be a színészt, hogy lejárjon az a New York-i törvény, amelynek köszönhetően a szexuális zaklatások áldozatai az elévülési idő után is perelhetnek.

Fox a zaklatás ideje alatt Katie Holmes színésznővel élt együtt. A 2004-ben bemutatott Ray című filmért Oscart nyerő férfi az utóbbi időben antiszemitának titulált posztjával és azzal került be a hírekbe, hogy súlyos állapotban vitték kórházba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik