Kultúra

Jackie Chan új Karate kölyök-filmen dolgozik

Columbia Pictures
Columbia Pictures

Új lendületet kaphat a filmes retroláz jövő karácsonykor, ugyanis akkorra ígérik A karate kölyök legújabb verziójának érkezését. A filmet a Sony Pictures jegyzi, Jonathan Entwistle (Ez így nem oké, A ki***tt világ vége) rendezi, és benne lesz Jackie Chan, aki a film2010-es, és Ralph Macchio, aki az 1984-es filmben szerepelt.

Az alkotók szándéka szerint a film nem reboot lesz, hanem valamiféle folytatás, amely felhasználja és tovább építi az eredeti filmek világát. A főszereplő keresése még csak most indult el, Chan és Macchio pedig egy videóüzenettel szállt be a promócióba. A történetről egyelőre nem árulnak el semmit, csak annyit tudni, hogy a forgatókönyvet Rob Lieber (Nyúl Péter, Egy igazán csodás nap) írja. A forgatás tavasszal indulhat, és jövő decemberben már be is mutatnák a filmet.

Az 1984-es Karate kölyök óriási siker volt, ebben Macchio egy olyan gyereket játszott, akit Brooklynból Kaliforniába költöztetnek, ahol Mr. Miyagi nevű mentora segítségével karatebajnokká fejlődik. A Miyagit játszó, 2011-ben elhunyt Pat Moritát annak idején legjobb mellékszereplői Oscarra jelölték az alakításáért. A filmhez három folytatás készült, ’86-ban, ’89-ben és ’94-ben, illetve 2010-ben egy rebootot is kapott, ami szintén költségvetésének többszörösét kereste a jegypénztáraknál, pár évvel ezelőtt pedig, a Cobra Kai című sorozatnak köszönhetően újra felívelt a franchise népszerűsége.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik