Kultúra

Zell am See-Kaprun – Az Alpok legjava

kitzsteinhorn
kitzsteinhorn
Maximális szabadságra, új perspektívákra és élményekkel teli télre vágysz? Az egyetlen bérlettel 408 kilométernyi sípályát kínáló Zell am See-Kaprun sírégió a létező legváltozatosabb pályákkal, fantasztikus panorámákkal és kristálytiszta vízű tóval csábít.

A tökéletesen karbantartott sípályák garantáltak © Gletscherbahnen Kaprun AG

Ebben a magashegyi csodavilágban nehéz a jobbnál jobb síterepek közül választani. Itt van máris a Kitzsteinhorn-gleccser, ahol a téli sportok szerelmesei a hetedik mennyországban érezhetik magukat. A három hópark, az öt freeride útvonal és egy gleccser-sífutópálya mellett a Gipfelwelt 3000 élményvilág, két szuper kilátó, a Cinema 3000 mozi és Salzburg legmagasabban fekvő étterme is felejthetetlen pillanatokat ígér, így a nem síelők számára is vonzó úti cél.

A síelés elengedhetetlen része a hütték kulináris kínálatának felfedezése © Zell am See-Kaprun Tourismus

A Schmittenhöhe kedvelt családi és panorámahegy egyben: a csúcsáról több mint 30(!) háromezer méteres hegycsúcs is elénk tárul. A gyerekek itt a világ egyik leghosszabb élménypályáján tombolhatják ki magukat, de ne becsüljük alá a síterepet, hiszen a sportos síelők például a helyenként akár 70 százalékos meredekségű fekete pályán tesztelhetik tudásukat és kitartásukat.

Téli séta a mesés Zelli-tó partján © Zell am See-Kaprun Tourismus

A Zell am See-Kaprun régió számos lehetőséget kínál az alternatív téli sportágak kipróbálására is: hótalpakat, sítúrafelszerelést és szánkót is bérelhetsz. Csatlakozhatsz persze vezetett túrákhoz is, vagy részt vehetsz a változatos heti programokon, mint a téli jóga, a hótalpas túrázás a Schmittenhöhén, fáklyás túrázás vagy kiruccanás a nemzeti park egyik parkőrével a 3029 méter magasan található Top of Salzburg kilátóplatformra. A Zelli-tó fekvésével és kristálytiszta vizével Ausztria egyik legszebb tava, de ha félreesőbb, csendesebb helyet keresel, a Kapruni-völgyben a hóborította és befagyott Klamsee igazi különlegesség. Ugyanitt a 12. században épült Kapruni vár még ma is impozáns épületnek számít, mely nemrégiben felújított belső terével távoli korokba repít vissza. A Filzmoosweg téli túraútvonal a vár mellett vezet, és ha felejthetetlen látványra vágysz, érkezz az ünnepi időszakban: karácsonykor itt feldíszített karácsonyfák között sétálhatsz.

Tökéletesen kikapcsolódhatunk egy sportos nap után a Tauern SPA panorámamedencéjében © TAUERN SPA Zell am See-Kaprun

A sírégió természetesen a lazulásra vágyókra is gondol: a modern Tauern SPA egy 20 000 négyzetméteres wellnessoázist kínál, ahol a környező hegycsúcsok pihenés közben is mindig szem előtt vannak: így feltöltődés közben ki is találhatod a másnapi programot és kiválaszthatod, melyik hegyet hódítsd meg!

Kilátás a tó partján fekvő Zell am See városkára, háttérben a Schmittenhöhe hegyvonulatával © Zell am See-Kaprun Tourismus

Téli üdülés osztrák módra Zell am See-Kaprunban: https://www.austria.info/hu/tel-ausztriaban/zell-am-see-kaprun

Ajánlott videó

Olvasói sztorik