Kultúra

Súlyosan megsérült előadás közben Besenczi Árpád

Katona Tibor / MTI
Katona Tibor / MTI

Súlyosan megsérült Besenczi Árpád színész a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház péntek esti előadása közben. A darabot félbeszakították – tájékoztatta a színház szombaton az MTI-t.

A tájékoztatás szerint az Indul a bakterház péntek esti előadása közben Besenczinek – aki egyben a színház igazgatója – megsérült a keze, a darabot ezért félbe kellett szakítani.

A színészt kórházba szállították, de még éjszaka hazaengedték, maradandó sérülése ellenére kielégítő az állapota.

A színház közölte, hogy a darab szombati előadása elmarad. A pénteken félbeszakadt és a szombaton elmaradt előadást január 12-én és 13-án pótolják. Besenczi Árpád a tervek szerint keddtől ismét színpadra áll – jelezte a zalaegerszegi színház.

November elején a budapesti Nemzeti Színházban sérült meg előadás közben két színész, ami után Vidnyányszky Attila igazgató benyújtotta lemondását. A színházi balesetekről a Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnöke beszélt a 24.hu-nak:

Kapcsolódó
Színházi szakszervezet: veszélyes üzem a miénk, de ritka az ennyire súlyos baleset
Mennyire gyakoriak a színházi balesetek, és mit lehet tenni a megelőzésük érdekében? A Nemzeti Színházban történt baleset után Mihályi Győzőt, a Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnökét kérdeztük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik