Kultúra

Bradley Cooper hat évig tanult vezényelni egy hatperces jelenet kedvéért

ROBYN BECK / AFP
ROBYN BECK / AFP

Senki sem vádolhatja Bradley Coopert azzal, hogy nem tette bele a maximumot a Maestróban nyújtott alakításába. Holott még be sem mutatták, az életrajzi filmben Leonard Bernsteint alakító színész már korábban is kivívta a figyelmet azzal, hogy egyes jeleneteiben szinte teljesen felismerhetetlen a karmester szerepében, sőt, az orrprotézise miatt komoly támadások kereszttüzébe is került.

A színész nemrég New Yorkban vett részt a film egyik zártkörű vetítésén, ahol a Maestro után a stábtagokat kérdezhette a közönség. Cooper ekkor mesélt arról, milyen komolyan vette a felkészülést a szerepre, főleg azért is, mert volt egy jelenet, amitől egyenesen rettegett: Bernstein híres koncertje az Ely-székesegyházban 1976-ban.

Azért féltem ettől a jelenettől, mert élőben vettük fel. A Londoni Szimfonikus Zenekarról beszélek. Mivel egyben vettük fel a jelenetet, nekem kellett vezényelnem őket. Hat éven át tanultam, hogy hat perc 21 másodpercet végig tudjak vezényelni

– mesélte Cooper. A színész azt is elárulta, hogy a felkészüléshez megkapta az eredeti eseményről készített felvételek vágatlan változatát, ennek segítségével tanulmányozta Bernsteint.

A Maestrót idén szeptemberben mutatták be a velencei filmfesztiválon, a Netflixre december 20-án érkezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik