Kultúra

Hallgasson bele Nyári Károly tavalyi adventi koncertjébe – az idein a finn Mikulás is ott lesz az Aria Hotelben

Bielik István
Bielik István
Nyári Károly egy év után adventi koncerttel tér vissza az Aria Hotel Budapest szűk körű koncerteknek teret adó aulájába, a Café Lisztbe. Különleges meglepetésben lesz részük a koncertre látogatóknak, hiszen Észak-Finnországból, Lappföldről érkezik Joulupukki, az igazi finn Mikulás. A koncert alkalmával Joulupukki és Nyári Károly a hotel karácsonyi fényeit ünnepélyesen felkapcsolva jelzi az adventi időszak kezdetét. Íme egy kis ízelítő a tavalyi karácsonyi koncertből.

Az Aria Hotel Budapest az első olyan ötcsillagos szálloda, amelynek a koncepciója a zenei tematikára épül. Olyan művészeket igyekeznek kiválasztani, akik valamilyen módon kulturális hidat valósítanak meg Magyarország és a nemzetközi zenei élet között.

A hotel bensőséges koncertélményt nyújtó aulájában, a Café Lisztben november 30-án, az ünnepvárás időszakának kezdetén csendülnek fel újra Nyári Károly saját slágerei és a könnyűzene klasszikussá nemesedett, nosztalgikus emlékeket idéző örökzöld melódiái. Igazi családi örömkoncertnek lesznek a hallgatók fültanúi, hiszen a művész két lánya, Nyári Aliz és Nyári Edit a koncert meghívott fellépői, akikkel duett dalok is elhangzanak. A koncert végén pedig az igazi finn Mikulás, Joulupukki és Nyári Károly közösen, a hotel karácsonyi fényeit ünnepélyesen felkapcsolva jelzi az adventi időszak kezdetét.

Ezen kívül a szállodában az idei évadban is folytatódnak a londoni Royal Opera House-ból az élő opera- és balett közvetítések, az ünnepek alatt újra vetítik A diótörőt, mely csodálatos, korhű díszleteivel és jelmezeivel a klasszikus balett mű egyik leghagyományosabb, legpazarabb feldolgozása. A Royal Ballet előadásában látható műholdas közvetítés felvételét a szálloda december 16. és 30. között tűzte műsorára reggel 11:00 órai kezdettel. A közvetítések alkalmával a nézők színházi látcső nélkül, közelről élvezhetik az előadásokat akár a szállodában elfogyasztott reggelit követően.

A közvetítések időpontjai: 2023. december 16., 17., 23., 26., 27., 28., 29., 30. 11:00 óra. Jegyek az alábbi linken érhetőek el.

Nyári Károly Adventi koncertje : 2023. november 30. csütörtök 20:00 óra. Jegyek itt.

Nyári Károly Prima díjas művész tavalyi adventi koncertjének részlete:

Az Aria Hotel

New York-i Library Hotel Collection-höz tartozó Aria Hotel minden részletében a zenének hódol. Az épület négy zenei szárnyát a jazz, opera, klasszikus és könnyűzenének dedikálták, 49 szobájának mindegyikét egy-egy zenei legenda öröksége fémjelzi, a 302-es szoba például Csajkovszkij emlékét idézi meg. A szállodának saját zeneigazgatója van Magyar Kornél személyében, aki kiemelten foglalkozik a magyar és nemzetközi zenei intézményekkel és előadóművészekkel való kapcsolat építésével. Részben ennek köszönhető, hogy a földszinten található Café Liszt tükörtermének felületeit a világ leghíresebb muzsikusai látták el kézjegyükkel: Anna Netrebko, Gregory Porter, Lenny Kravitz, Hans Zimmer, Rita Ora, hogy csak néhányat említsünk.

A hotel klasszikus zenei szárnyának tiszteletbeli zenei kurátora Fischer Iván, az opera szárnyé Rost Andrea, a kortárs zenei szárnyé pedig Rúzsa Magdolna.

A zenei tematikájú szálloda koncertsorozatában az elmúlt évben olyan nemzetközileg elismert muzsikusokat hallhatott a közönség mint Bogányi Gergely, aki Clara Dent-Bogányival és Bogányi Bernadettel lépett fel, Rost Andrea és a Hot Jazz Band, valamint a chicagói jazz zenész, Patricia Barber.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik