Kultúra

Pink betiltott könyveket osztogat majd floridai koncertjein

SUZANNE CORDEIRO / AFP
SUZANNE CORDEIRO / AFP

Pink ezen a héten kétezer betiltott könyvet oszt szét dél-floridai koncertjein a PEN America irodalmi és szabad véleménynyilvánításért küzdő csoporttal együttműködve. Azok a rajongók, akik kedden és szerdán részt vesznek az énekesnő turnéjának keddi és szerdai miami és sunrise-i állomásain, a PEN America betiltott könyvek indexén szereplő könyvek egy-egy példányát kapják meg.

Mohó olvasó vagyok, és két gyerek anyukája, akik szintén mohó olvasók. És nem tudom elképzelni, hogy a saját szüleim mondják meg nekem, hogy a gyerekeim mit olvashatnak és mit nem, nemhogy valaki más szülei – pláne nem olyan, akinek még gyerekei sincsenek – döntsék el, hogy mit olvashatnak a gyerekeim

– mondta Pink az Instagramon vasárnap közzétett livestream alatt.

A rajongók Todd Parr, Amanda Gorman, Toni Morrison könyveit, vagy a Girls Who Code sorozat egyik kötetét kapják.

Az énekesnő elmondta, hogy azért döntött így, mert szerette volna felhívni a figyelmet a Floridában egyre növekvő könyvtilalmi hullámra. A PEN America szerint adatai szerint Floridában tiltották be a legtöbb könyvet az utóbbi időben, több mint 1400 cím van indexen, továbbá a legtöbb iskolai körzetben, 33-ban távolították el a könyveket az elmúlt tanévben, írja a CNN.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik