Kultúra

Nemzetközi díjat kapott a Keleti Ágnesről szóló dokumentumfilm

A világ legidősebb, ma is élő olimpikonjának élete a milánói zsűri szívét is megdobogtatta.

A milánói FICTS Nemzetközi Sportfilm Fesztiválon a zsűri “Mention d’Honneur 2023” különdíját érdemelte ki a jelenlegi legidősebb élő olimpiai bajnokról, a százkét éves Keleti Ágnesről készült dokumentumfilm.

Az Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes című alkotás gyártója, a Makabor Studio Kft közleménye szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert fesztiválra 130 ország 1233 benevezett alkotásából százharminchat versenyzett a Guirlande d’Honneur 2023, illetvec a Mention d’Honneur 2023 díjakért, köztük három magyar:

a Hosszú Katinka életét bemutató Katinka, az 1938-as világbajnokságon ezüstérmet szerző magyar futballválogatottról szóló Ezüstcsapat, valamint az Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes.

A szombati ünnepélyes díjkiosztó gálán a film rendező-vágója, Oláh Kata és Csukás Sándor operatőr vették át az elismerést.

A Makabor és a Belfilms gyártásában, a Nemzeti Film Intézet és az Izraeli Kan Tv támogatásával készült magyar-izraeli koprodukció premierjét tavaly szeptemberben, a Miskolci Cinefest Fesztiválon tartották, ahol elnyerte a nemzetközi kritikusok Fipresci-díját.

Azóta számos fesztiválon és a hazai mozikban vetítették, jókora sikerrel, sőt, korábban az AIPS Sport Media Awards-on, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség nemzetközi versenyén zsűri is különdíjában részesült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik