Kultúra

Honlapot kapott a Meseország mindenkié, amin hírességek olvasnak fel a kötet meséiből

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
És persze magát a könyvet is meg lehet rajta rendelni – nyilvánvalóan fólia nélkül.

Elkészült a Labrisz Leszbikus Egyesület új honlapja, a meseorszagmindenkie.hu – olvasható az egyesület sajtóközleményében, ami hozzáteszi: az oldalon videók is találhatók, ahol hírességek olvasnak fel a kötet meséi közül.

A honlapon keresztül magát a könyvet is első kézből lehet megrendelni,

természetesen fólia nélkül,

de a videók miatt is megéri ellátogatni rá, hiszen az Avarbarna című mesét Csuja Imre olvassa föl, a Kincső és Karolát Kovács Patrícia, Trivadar, a három fülű nyúl meséjét pedig Udvaros Dorottya.

A mesék kapcsán a gyerekek számára interaktív kvízek is készültek, a pedagógusok pedig a mesetérképeket, illetve a különböző történetekhez készült foglalkozásterveket találhatják meg az oldalon.

A Labrisz 2020-ban adta ki magyarul a népszerű Meseország Mindenkié című mese-antológiát – ez volt az első, gyerekeknek szóló kötetük –, amit mára tizenegy nyelvre fordítottak le. Az egyesület a nők, a leszbikus, biszexuális és transznemű nők egyenlő jogaiért küzd, de más elnyomott kisebbségi csoportokért is szót emel.

Az ismert és pályakezdő szerzők írásait egyaránt tartalmazó, első nyomtatása óta folyamatosan kisebb-nagyobb viharokat kavaró, Dúró Dóra darálóját is látott könyv hazai sikere külföldre is elért, így a Labrisz az elmúlt években számos nemzetközi, írói és emberi jogi díjban is részesült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik