Kultúra

Elég nagy buktának tűnik a mozikasszáknál az új Marvel-film

Marvel
Marvel

Az Egyesült Államokban 63 millió dollárt, globálisan pedig mindössze 110 millió dollárt hozott első hétvégéjén a legújabb Marvel-film, a Marvelek – írja a Variety.

Az összeg messze elmarad a várakozásoktól, főleg annak tudatában, hogy a nem túl pozitív kritikai fogadtatás miatt bizonyára jelentősen vissza fog esni az érdeklődés a következő hétre.

A Disney legalább 140 millió dolláros nyitányt remélt a filmtől, és még ez sem lett volna túl erősnek nevezhető a 220 millió dolláros büdzsé és a több tíz millió dolláros marketingköltségvetés fényében.

A Marvel legutóbbi jónéhány filmje jelentős bukta volt, aminek oka, hogy a mennyiség a minőség rovására ment. A Disney vezérigazgatója, Bob Iger jelezte, hogy lassítanak, és nagyobb hangsúlyt fektetnek a jövőben minőségre: nem véletlen, hogy jövőre mindössze egy film, a Deadpool 3 szerepel a naptárban.

Kapcsolódó
A Marvelek Disney-hercegnővé változtatja a szuperhősöket, de ez vele a legkisebb baj
A Marvelekben folyamatosan magyarázni kell, ki kicsoda, és mit keres ott, ahova a forgatókönyvírók szeszélyéből került. Megnyugtató válaszokat nem kapunk, egy lenyűgözően kínos táncjelenetet viszont igen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik