Kultúra

Nagy tolakodás volt az Elon Musk-életrajzi filmért, Darren Aronofsky rendezi végül

Magali Cohen / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP
Magali Cohen / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP
De vajon ki alakítja majd az extravagáns techmilliárdost?

Életrajzi film készül Elon Muskról, amelyet Darren Aronofsky rendez majd – írja a Variety. Alapanyagul a frissen megjelent, a techmilliárdos által is jóváhagyott életrajzi könyv szolgál, amelyet Walter Isaacson írt.

Isaacsonnak van tapasztalata a műfajban, hiszen ő írta Steve Jobs hivatalos életrajzát, amelyet szintén megfilmesítettek. Nem csoda, hogy a hírek szerint Musk-könyv jogaiért is nagy licitháború alakult ki a stúdiók között, végül az A24 került ki ebből győztesen, akik Aronofskyt bízták meg a rendezéssel. Ő korábban olyan filmeket jegyzett mint Rekviem egy álomért, A pankrátor (amelyért Oscarra is jelölték), vagy az anyám!, legutóbbi dobása pedig a hatalmasra maszkírozott Brendan Frasert újra Hollywood csúcsaira repítő tavalyi dráma, A bálna volt, amelyet mi ugyan nagyon nem szerettünk, de számos díjat besöpört érte, Fraser pedig megkapta élete első Oscar-ját.

Kapcsolódó
Ipari mennyiségű giccsbe fojtja saját érzékenyítő üzenetét A bálna
Darren Aronofsky végtelenül hatásvadász drámáját az sem tudja megmenteni, hogy Brendan Fraser tényleg kiváló alakítást nyújt a magát halálba evő irodalomtanár szerepében.

Azt egyelőre nem tudni, ki alakítja majd Muskot, de az biztos, hogy a Tesla, a SpaceX és a Twitter – újabb nevén X – tulajdonosának már eddig is meglehetősen eseménydús, zajos konfliktusoktól sem mentes élete volt, ami kiváló alapanyagnak tűnik egy filmhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik