Kultúra

Jövő karácsonyig csúszik az új Oroszlánkirály-film premierje

Disney
Disney
Fél évvel tolták el a premiert.

Több mint egy évvel ezelőtt, 2022 szeptemberében a Disney D23 nevű nagy rendezvényén jelentette be Az oroszlánkirály előzményfilmje, a Mufasa: The Lion King (Mufasza: Az oroszlánkirály) érkezését, aminek tervezését és gyártását akkor már hosszú ideje nehezítette a koronavírus-járvány.

Premierdátumról ezen az eseményen még nem esett szó, az azonban kiderült, hogy a film középpontjában Szimba apja, Mufasza gyerekkora áll majd, akinek felnövését, illetve testvérével, Zordonnal való kapcsolatát követhetjük majd nyomon.

A cég egy másfél perces betekintést is engedett akkor a színfalak mögé, így az is biztossá vált, hogy a sztorit Rafiki narrálja majd, aki egy csapat kíváncsi oroszlánkölyökkel osztja majd meg a történteket.

A Disney-rajongóknak a stúdió azóta nem igazán csepegtetett semmiféle infót, egy 2024. július 5-i bemutató dátumot azonban mégiscsak közzétettek. Erről most kiderült azonban, hogy tarthatatlan – írja a Collider, ami szerint az írók, forgatókönyvírók, illetve egyéb filmesek sztrájkja miatt az

2024. december 20-ra csúszik,

így a tengerentúli, illetve európai mozikban csak a karácsonyi héten tűzhetik majd műsorra a végeredményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik