Kultúra

Taylor Swift segítségét kérik az izraeli hatóságok

ROBYN BECK / AFP
ROBYN BECK / AFP
Azt szeretnék, ha az énekesnő segítene megtalálni egy eltűnt tinédzsert.

Taylor Swift is kiveheti a részét az Izrael és a Hamász közt zajló háborúból: Izrael hivatalos Twitter-csatornáján kéri az énekesnőt, hogy hírnevét és majdnem százmilliós X-követőbázisát felhasználva segítsen felkutatni egy eltűnt izraeli tinédzsert.

A posztban azt írták, hogy bár a Swift-rajongók jelenleg az énekesnő legújabb albumának és koncertfilmjének örülhetnek, egy rajongó egészen biztosan nem tud most rajongása tárgyával foglalkozni: a 19 éves Roni Eshel egy hónapja tűnt el Izraelben.

A katonai szolgálatát töltő tinédzser Nahal Ozban állomásozott, október 7-én adott utoljára életjelet magáról, ekkor édesanyjának írt arról, hogy jól van. A Hamász fegyveresei nem sokkal később több összehangolt akcióban izraeli katonai és civil célpontokra támadtak, ezzel kezdetét vette a háború a terrorszervezet és Izrael közt. A vérengzés során több mint 1400 embert öltek meg, és több mint 200 ember hurcoltak el túszként. Nahal Ozra szintén lecsaptak a terroristák, Eshelről azóta nem hallottak. Szüleinek semmi információjuk nincs arról, hogy a lányt túszul ejtették-e, vagy meghalt a támadásban.

A posztban azt írják, hogy a 19 éves katona nagy rajongója az énekesnőnek, és abban reménykednek, ha Swift felemeli a hangját a lány eltűnésével kapcsolatban, van esély arra, hogy Eshel hazakerüljön. Az énekesnő egyelőre nem reagált nyilvánosan a kérésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik