Kultúra

A saját rekordját döntötte meg Taylor Swift

VALERIE MACON / AFP
VALERIE MACON / AFP

Taylor Swift új albuma, az 1989 (Taylor’s Version), amely az 1989 című, eredetileg 2014-ben megjelent albumának újrafelvétele, kevesebb mint egy hét alatt a 2023-as év legkelendőbb albuma lett Amerikában. Az album ezen a héten a Billboard 200, valamint a bakelit (vinyl) albumok és a streaming albumok listájának élére került, több mint 1,6 millió darabot adtak el belőle az Egyesült Államokban és több mint 3,5 milliót világszerte. Ez utóbbi eredményével ő az első előadó, aki a történelem során hatszor is első helyen debütált 1 millió darab feletti eladott példányszámmal az albumok listáján.

Az 1989 (Taylor’s Version) mostanra túlszárnyalta az 1989 2014-es első heti eladásait, így ez az első olyan Taylor-verzió, amely a megjelenése hetében nagyobb eladásokat produkált, mint az eredeti. Swift legújabb, e hét elején megjelent albuma a legtöbbet streamelt Spotify-album rekordját döntötte meg egyetlen nap alatt, ezt a címet korábban ugyanő a 2022-es Midnights című albumával tartotta, amely csupa új dalt tartalmazott.

Az 1989 (Taylor’s Version) az énekes-dalszerző negyedik újrakiadása korábbi albumainak, miután Scooter Braun felvásárolta a Big Machine Recordsot, és átvette az irányítást a mesterszalagjai felett. Korábban kiadta a Fearless (Taylor’s Version), a Red (Taylor’s Version) és a Speak Now (Taylor’s Version) című albumokat, és minden egyes egymást követő Taylor’s Version jobb eredményt ért el, mint az előző, írja a Hollwood Reporter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik