Kultúra

Schladming-Dachstein – élmények a hófehér paradicsomban

Schladming-Dachstein / Mathäus Gartner
Schladming-Dachstein / Mathäus Gartner
Ellazulás vagy aktív kikapcsolódás? Pihenés családi körben vagy romantikus kettesben? A különleges kulináris élmények és a szívélyes vendéglátás minden esetben garantált a Schladming-Dachstein síterepen, mely Európa legnagyobb síszövetségének, a Ski amadénak is tagja.
Martin Huber 9 síhegy, több mint 230 km sípálya és 81 felvonó vár Schladming-Dachstein

A barátságos Grias di üdvözlés és a csomagok kipakolása után máris kezdetét veheti az üdülés, de nem árt bakancslistával készülni, hogy le ne maradj egy-egy remek programról.

Mathäus Gartner Családi szánkózás Schladming-Dachsteinban

És hogy mi dobogtatja itt meg legjobban a szíveket? A kivételesen jó földrajzi fekvésű síparadicsom 4 nagy hegyet köt össze – ezek a Hauser Kaibling, a Planai, a Hochwurzen és a Reiteralm –, együttesen 123 kilométernyi sípályával. Mivel a régió tagja a Ski amadé síszövetségnek, az itt vásárolt síbérlet 270 felvonóra érvényes, így összesen 760 kilométernyi, változatos pálya várja a vendégeket – köztük egy zenés pálya a Planai-on azoknak, akik nappal is buliznának. Az egész régióban jobbnál-jobb családi lejtők vannak: a napsütötte Reiteralmon gyermekbirodalom és crosspark is található, verhetetlen kilátással a Dachstein-hegységre, de a kicsik akár Asterix-szel és gall barátaival is síelhetnek a közeli Galsterbergen. Bennfentes tipp a nyugalomra vágyóknak a Riesneralm és a Planneralm – mindkettő fantasztikus sípályákkal dicsekedhet.

Mathäus Gartner Hótalpas túrázás Schladming-Dachsteinban

Természetesen több élmény is akad itt, mint modern síliftek serege és szinte besíelhetetlen mennyiségű, frissen karbantartott sípálya. A napi penzum teljesítése után mi lehet pihentetőbb, mint lovas szánon suhanni a fenyők között vagy curlingezni a barátságos helyiekkel? Talán csak egy kellemes síjógaóra a hóban, ahol az alpesi panorámába feledkezve 30 perc alatt lenyújthatod a megfáradt izmokat. Ha viszont még záróra után is bírod, ne hagyd ki az esti csúszást a Hochwurzen kivilágított pályáin – vagy pattanj szánkóra! Jól jönne egy nap a pályán kívül? Akkor irány a mesés Talbach-szurdok, méghozzá hótalpakon, vagy kipróbálhatod az egyre népszerűbb fat bike-ot a havas utakon.

Mirja Geh Kulináris élmények a Reiteralmon

A régió hüttéiben a kulináris különlegességek mellett a klasszikusok is megtalálhatók, mint a császármorzsa.

Tovább információk:

www.austria.info/hu/tel-ausztriaban/schladming-dachstein

https://www.schladming-dachstein.at/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik