Kultúra

Jon Voight szerint lánya, Angelina Jolie hazugságokat terjeszt, amikor tűzszünetet akarna Gázában

KEVIN WINTER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
KEVIN WINTER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Angelina Jolie édesapja, Jon Voight élesen bírálta lánya véleményét Izrael és a Hamász háborújáról, és azzal vádolta, hogy a konfliktus kezdete óta „hazugságokat” terjeszt a közösségi médiában. A 48 éves színésznő, aki korábban az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának különmegbízottja volt, nemrég megosztott egy posztot, amelyben azzal vádolta Izraelt, hogy „szándékosan bombázza az élelemtől, gyógyszertől és humanitárius segélytől megfosztott gyerekeket, nőket, családokat”, megsértve ezzel a nemzetközi jogot, írja az Independent.

Erre válaszul a 84 éves Voight szenvedélyes videónyilatkozatot tett közzé a Twitteren (X), és azt mondta, csalódott, hogy a lánya nem érti Isten igazságát. Jolie azonnali tűzszünetre szólított fel, hogy lehetővé tegye a létfontosságú segélyek bejutását a Gázai övezetbe, miközben az izraeli hadsereg fokozta támadásait a harcok sújtotta övezet ellen.

Egy amerikai zászló előtt ülve Voight egy háromperces videóban vágott vissza Jolie „hazugságaira”, hozzátéve, hogy az izraeli hadseregnek „meg kell védenie a földjét, a népét”.

Ez Isten földjének, a Szentföldnek, a zsidók földjének történelmének elpusztításáról szól, ez az igazságszolgáltatás Isten szentföldi gyermekei számára

– folytatta Voight, aki ugyan a hatvanas évekbeli feltűnésekor még liberális nézeteket vallott, évek óta konzervatív és vallásos meggyőződése miatt került a figyelem középpontjába. Az Oscar-díjas színész és Jolie kapcsolata sosem volt jó, onnantól kezdve, hogy utóbbi még egyéves sem volt, amikor Voight elhagyta a családját. Jolie és Voight hol összevesztek, hol kibékültek az elmúlt évtizedekben, de a jelek szerint most sem tökéletes az összhang közöttük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik