Kultúra

Jövőre is megtartja a Katona a Csinibaba Táncdalfesztivált

Katona József Színház / Budapest park
Katona József Színház / Budapest park

Jövő májusban is lesz Csinibaba Táncdalfesztivál: a koncert és a színház fúziójából létrejött esemény közel telt ház előtt debütált idén tavasszal a Budapest Parkban, így a Katona József Színház a korábbi résztvevők mellett még több katonás színész és új énekesek bevonásával, extra dalokkal 2024. május 23-án újra megtartja a bulit.

A Katona ezúttal a közönséget is bevonja a játékba: azt kérik, hogy aki teheti, ’60-as, ’70-es éveket idéző ruhákban érkezzen, így téve még autentikusabbá a hangulatot.

Nem igazán tudtuk, hogy pontosan mibe is vágunk bele, amikor 2022-ben elindítottuk a Budapest Parkkal közös esemény szervezését. A végcélt csak körvonalakban láttuk, érzéseink, terveink és reményeink voltak. Na meg persze nagy adag lelkesedés azzal kapcsolatban, hogy a Katona társulata egy eddig ismeretlen terepen mutathatja meg magát. Az az elsöprő siker, amit végül a produkció aratott, minden várakozásunkat felülmúlta. Örülünk, hogy lehetőségünk van a ráadásra!

– fogalmazott Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója.

A jegyértékesítés november 6-án 10 órakor indul a Budapest Park felületein, viszont elővásárlási joga van azoknak, akik tagjai a Katona József Színház Pártolói körének, hírlevél feliratkozóinak, valamint a Park „releváns jegyvásárlóinak”: ők már a mai nap is megvehetik a jegyeiket. A szervező felhívja a figyelmet, hogy a koncertre kizárólag állóhelyek, illetve korlátozott számban teraszjegyek válthatók, a teraszokon korlátozott számban vannak székek, a helyfoglalás pedig érkezési sorrendben történik.

Az előadást jövőre is Vajdai Vilmos rendezi és a színház ígérete szerint azoknak is izgalmas és meglepő lehet, akik az idei koncerten is ott voltak. Az este gerincét a legendás Csinibaba című film betétdalai, illetve a ’60-as évek kultikus táncdalai adják, sajátos feldolgozásokban. A zenét a Meggyes Ádám (Nart Orchestra) vezette, fúvósokkal, vonósokkal, vokalistákkal és ütősökkel kiegészített kísérőzenekar szolgáltatja Dési Tamás „Guba” dobossal, Szekér Ádám gitárossal, Matus Péter basszusgitárossal (mindhárman az Irie Maffia tagjai), és Premecz Mátyás billentyűssel (Kéknyúl), hozzájuk pedig újabb és újabb katonás színészek és parkos előadók csatlakoznak. Az esemény kizárólagos támogatója jövőre is a Mastercard lesz.

Az esemény látványtervezője Schnabel Zita, stylistja Giliga Ilka, dramaturgja Bíró Bence, koreográfusa Duda Éva, zenei vezetője Szepesi Mátyás, korrepetitora Wagner-Puskás Péter, videósa Török Marcell és Nagy Réka, produkciós vezetője a Katona részéről Kazimir Annamari, a Parktól pedig Tűzkő Lili lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik