Kultúra

Robert De Nirót zaklatás miatt perli az asszisztense, a színész szerint nonszensz az ügy

David Dee Delgado / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
David Dee Delgado / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Robert De Niro és egy volt alkalmazottjának négy éve húzódó jogi csatározása most került a bíróság elé Manhattanben. A volt alkalmazott, Graham Chase Robinson (a férfinév ellenére nőről van szó), aki 2008-ban De Niro asszisztenseként kezdett, és végül alelnöki címet kapott a cégében, nemi megkülönböztetés miatt perelte be De Nirót és cégét, a Canal Productionst. A volt alkalmazott nemi diszkrimináció miatt perelte be De Nirót és cégét. Keresetében azt állította, hogy a színész „irodai feleségként” kezelte őt, így arra utasította, hogy mossa ki az ágyneműjét és vakarja meg a hátát, és kevesebbet fizetett neki, mint egy férfi alkalmazottnak, akinek a munkája nem igényelt nagyobb szakértelmet vagy felelősséget, mint az övé. Robinson pokoli főnöknek írta le De Nirót, aki szerinte tizenegy éven át zaklatta és illetlen viccekkel traktálta.

Az ügy viszont azzal kezdődött, hogy a Canal Productions perelte be Robinsont, azzal vádolva, hogy több mint 450 000 dollárt sikkasztott a cég pénzéből, melyből további több tízezer dollárt költött ételre, utazásra és egyéb személyes szolgáltatásokra.

Az esküdtszék egyszerre fog dönteni mindkét fél állításainak megalapozottságáról. Mindkét fél tagadja a másik állításait. A 80 éves színész hétfőn tett vallomást a bíróság előtt, amely tanúként idézte meg. De Niro azt mondta, hogy csak „civilizált” órákban hívta Robinsont, lehetővé téve számára, hogy távolról dolgozzon, amikor csak akarta, és hogy a feladatai közé tartozott néha a programja összeállítása, az utazások megszervezése és a szerettei számára történő ajándékvásárlások kezelése. De Niro nonszensznek nevezte Robinson zaklatásról szóló vádjait. A tárgyalás kedden folytatódik, írja a New York Times.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik