Kultúra

A Várkert Bazárban lép fel a hiperkarma

Jön a tizenötödik Halloween-buli!

Idén tizenötödik alkalommal rendezi meg Halloween partiját a hiperkarma: az idei jelmezes koncert október 31-én, este lesz a Várkert Bazár Rendezvénytermében – derül ki az MTI híréből.

A Bérczesi Róbert által vezetett hiperkarma huszonhárom éve működik: a kétezres évek egyik legfontosabb magyar együttesének két stúdióalbuma jelent meg. Az első, a hiperkarma 2000-ben jött ki, rajta olyan slágerekkel, mint a Sosem voltunk senkik, a Felejtő vagy a Dob+basszus. Bérczesi egyedi előadói stílusával, az önterápiának beillő, versként is értelmezhető dalszövegeivel a zenekar rövid idő alatt kultikussá vált, amit a második album, az Amondó (2003) sikere is megerősített.

A zenekar a frontember kábítószer-függősége miatt 2007 őszén négy éves szünetet tartott, majd 2011-ben ismét koncertezni kezdett. Végül 2014-ben jelent meg a harmadik lemez, a Konyharegény, amit a hiperkarma hangvételének nagy változását hozó, optimista hangvételű Délibáb (2017) követett. A 2019-ben kijött Napsütötte rész szövegéért Bérczesi Róbert ugyanabban az évben elnyerte az Artisjus-díjat.

A zenekar azóta is folyamatosan koncertezik, illetve jelenteti meg új dalait (Jószerencsét!, A falon túl, Vonatok délnek, Úgy hallgatnálak, Az én hősöm), sőt, 2023 őszén kiadták az első angol nyelvű albumukat, az Exits Exist-et, aminek anyagával november 15-én Londonban is fellépnek.

Az együttes jelenlegi tagjai: Bérczesi Róbert (ének, gitár), Kis Tibor Sztivi (gitár), Szöllössy Katalin (basszusgitár), Hámori Benedek (dob, vokál).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik