Kultúra

Itt az előzetes a filmből, amiben Sir Anthony Hopkins bújik Sigmund Freud bőrébe

A filmben egy fiktív beszélgetést követhetünk majd végig.

Közel másfél éve már, hogy 2022 májusában megírtuk: a pszichoanalízis atyja, Sigmund Freud (1856-1939) rövidesen a mozivászonra költözik, hogy az angolszász világban sikeres színdarab, a Freud’s Last Session azonos címet viselő filmadaptációjában mutassa meg magát.

Már akkor tudni lehetett, hogy a szakembert Sir Anthony Hopkins alakítja majd, a történet pedig teljes egészében azonos lesz a 2009 óta játszott darabéval, így Freud a fantasy íróként és teológusként egyaránt ismert C. S. Lewisszal (1898-1963), a Narnia-sorozat atyjával – őt Matthew Goode játssza – való fiktív találkozását figyelhetjük majd a moziszékből.

A második világháború első napjaiban, 1939. szeptember 3-án játszódó sztoriban

a két férfi számos fontos kérdésen rágja majd át magát a szerelemtől a szexualitáson át Isten létéig, vagy nemlétéig, de a film a pszichiáter lányával, az őt a lélek kutatása terén követő leszbikus Annával (1895-1982) való kapcsolatáról, illetve Lewis legjobb barátjának anyjához fűződő szerelméről is mesél

– írtuk.

Most végre itt a december 22-én a tengerentúli mozikban már látható, Európába azonban várhatóan csak 2024-ben érkező végeredmény első előzetese:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik