Kultúra

Sándor Fegyir az ukrán frontról köszöntötte a hatvanéves Tévémacit

A nagykövetet még mostanra sem nevezték ki.

Még mindig folyamatban van Sándor Fegyir budapesti ukrán nagykövetté válása: befogadói nyilatkozatát Novák Katalin már augusztusban aláírta, kinevezésére azonban még mindig nem került sor.

Az egyetemi tanári pályát a diplomatalétért elhagyó férfinak ez láthatóan nem szegi a kedvét, így csütörtökön az ukrán frontról rövid videóval köszöntötte a hatvanéves Tévémacit, aki 1963. április 15-én tűnt fel először a Magyar Televízió képernyőjén, majd vált az Esti mese szignálfilmjévé.

A HVG információi szerint a Harkiv-környéki települések felszabadításakor ismertté vált, az Ungvári Nemzeti Egyetem hallgatóinak egyenruhában, fegyverrel online órát tartó Fegyir kinevezését több fronton is támadják:

  • a külügyi apparátus egy része szerint tapasztalt külügyest kellene Budapestre küldeni,
  • mások a Külügyminisztérium jogköreiért aggódnak, hiszen a kinevezés ötlete Zelenszkijék felől, sőt, egyes források szerint az elnök feleségétől érkezett,
  • kárpátaljai ellenfelei azért gátolják az útját, mert korábban egy olyan helyi turisztikai komplexum építése ellen tiltakozott, amibe több ukrán oligarcha is befektetett volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik