Kultúra

Végstádiumú rákot diagnosztizáltak a Walking Dead színészénél

Bruce Glikas / Getty Images
Bruce Glikas / Getty Images

Áttétes vastagbélrákkal kezelik Erik Jensent, az 53 éves színész családja azonban reménykedik a felépülésében, és mivel a színésznek a sztrájk miatt jelenleg megcsappant a fizetése, adománygyűjtésbe kezdtek. Jensen a kilencvenes évek elejétől játszik filmekben és sorozatokban, többek közt feltűnt a Walking Deadben vagy a Mr. Robotban is – írja a CNN.

GoFundMe kampányhoz mellékelt szöveg szerint Jensen másfél éve csodával határos módon túlélt egy agyi aneurizmát, így abban reménykednek, hogy a színész szervezete most is legyőzi a negyedik stádiumú rákot, amely a májában képzett áttéteket. Az orvosok látnak esélyt a felépülésre, a jelenlegi állás szerint ha sikerül megfelelő méretűre zsugorítani a tumorokat, akkor két műtéttel eltávolíthatják őket. A család azért is reménykedik a felépülésében, mert a színész a kezelések ellenére energikus, „fiatal és erős,” a kemoterápia alatt végig dolgozott vágóként, rendezőként és íróként, emellett hatalmas motivációt ad neki az, hogy szeretné felnevelni 13 éves kislányát.

A színészsztrájk miatt bevétel híján azonban a család anyagi helyzete romlott, egyre nehezebben finanszírozzák a drága orvosi kezeléseket, így a közösség segítségét kérik a gyűjtésben. A célként kitűzött 300 ezer dollárból eddig 120 ezer gyűlt össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik