Kultúra

Szikora Róbert: Azahriah és a Hungária története nagyon hasonló

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Szerinte nem lehet tudni, mi a titok, egyszerűen csak megtörténik a siker.

Csaknem harminc évvel az utolsó koncertje után újra összeáll a Hungária, jövő nyáron lépnek fel a Puskás Arénában. A tagok ennek kapcsán elmélkedtek a zenekar sikeréről egy friss interjúban, és persze a friss magyar szupersztárt, a Puskást háromszor is megtöltő Azahriah-t sem hagyták ki hasonlataikból:

Azahriah és a Hungária története nagyon hasonló, hiszen a sok-sok előadóból a közönség emelte ki őt is és minket is. Nem lehet tudni, hogy miért vagy mi a titok, egyszerűen csak megtörtént. Anno a Hungária is jelenséggé vált és most ez van Azahariah-val is

mondta az Indexnek Szikora Róbert, Fenyő Miklós pedig azt tette hozzá, hogy a kultusz a legfontosabb szó a zenekar történelmében.

Mindenki más sikeres volt, de kultuszt csak mi csináltunk, és amikor így ülünk együtt az asztalnál, akkor azt gondolom, hogy ezt kell továbbvinnünk.

Fenyő felidézte, hogy már az 1995-ös Népstadion-koncert előtt is vegyes, mégis boldog érzések fogták el, hiszen már azt is egy bő évtizedes hiátus előzte meg. Ezúttal is hasonló érzésekkel kezdett bele a jövő évi koncert előkészületeibe.

Olyan ez, mint amikor egy nővel ismerkedik meg az ember, és már ott tart, hogy közel kerültek egymáshoz. Azért voltam így a produkcióval, mert akkor már távol voltunk egymástól, viszont ez újra összehozott minket. Attól éreztem magam a legjobban, hogy megint együtt zenélhetünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik