Kultúra

Schwarzenegger úgy érzi, nagyszerű amerikai elnök lenne

Phillip Faraone / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Phillip Faraone / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
De nem panaszkodik, hogy ezt nem engedik a szabályok.

Mivel nem az Egyesült Államokban született, Arnold Schwarzenegger nem indulhat az elnöki székért, de ez persze nem jelenti azt, hogy ne érezné magát alkalmasnak a feladatra.

Úgy érzem, nagyszerű elnök lennék. Mindent, amit elértem, Amerikának köszönhetek. Amerika számtalan lehetőséget adott nekem és tárt karokkal fogadott. Senki nem állt az utamba a siker felé vezető úton. Az egyetlen dolog tehát, amit nem tehetek, hogy induljak az elnöki székért – emiatt nem fogok panaszkodni

– mondta a BBC-nek adott interjújában az új önsegítő könyvvel jelentkező testépítő-színész-politikus-üzletember, hozzátéve, hogy kicsit önzőnek érezné, ha emiatt próbálná megváltoztatni a törvényeket.

Kifejtette véleményét a jövőre esedékes elnökválasztásról is, amelyet valószínűleg ismét Joe Biden és Donald Trump vív majd meg. Schwarzenegger reméli, hogy találnak fiatalabb embereket a feladatra, mert egy kissé furcsa, hogy a késő 70-es, korai 80-as éveikben járó politikusok versengenek a hatalomért, miközben a 40-es, 50-eseknek sokkal jobb eséllyel végeznének jó munkát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik