Kultúra

Kijavítják az elbénázott, túl fehér Dwayne Johnson-viaszszobrot

Marc Piasecki / Getty Images
Marc Piasecki / Getty Images

Újra nekifutnak annak a kínosan elbénázott viaszszobornak, amellyel Dwayne Johnsont próbálták ábrázolni a párizsi Grévin Múzeumban. A szobor nemcsak, hogy jobban hasonlít Mr. Properre, David Bechamre vagy Vin Dieselre, mint A Sziklára, de a melanin is kimaradt belőle – magyarán túl fehér lett.

Ezt maga Johnson is kiemelte az Instagramon, James Andre Jefferson Jr. komikus videóját megosztva, és bár úgy tűnik, inkább szórakoztatta a bénázás, mint felháborította, a posztban azt írta, csapatával felveszik a kapcsolatot a múzeummal, hogy néhány javítást eszközöljenek, kezdve a bőrszínével. Johnson szamoai anya és kanadai fekete apa gyermeke, a róla készült szobor ennek ellenére – a komikus szóhasználatával élve – úgy néz ki, mintha életében nem látott volna napfényt, esetleg mintha a brit királyi család tagja lenne.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dwayne Johnson (@therock) által megosztott bejegyzés

A múzeum vette a lapot, és közölte, meghallották a visszajelzéseket, és művészeik „fejlesztik” az alkotást, írja a Guardian. A múzeum még a szobor leleplezésekor arról panaszkodott, Stépane Barret szobrásznak kihívást jelentett, hogy a szobor elkészítéséhez csak fotókra és videókra hagyatkozhatott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik